Tee kindlaks, et selliseid esemeid on lubatud lennukile võtta
Kogu sinu nutikas ja ruumisäästlik pakkimine võib sõna otseses mõttes laiali lennata, kui lennujaama turvakontroll sinu kotis midagi ohtlikku kahtlustab ja selle eemaldada palub, ja ühtlasi kogu sinu koti läbi otsib. Mõned ülemaailmsed süüdlased on näiteks lumekuulid (jah, ka nendes sisalduv vedelik peab suletavas kilekotis olema), spordivarustus, mängupüstolid ja muud mänguasjad, mis näevad välja nagu relvad ning toidud, milles on samuti üle 100 ml vedelikku. Seega, loe kindlasti eelnevalt lennufirma reegleid.

Ära paki kingitusi
Turvatöötajad võivad näha vajadust sinu kingid lahti pakkida, kui märkavad selle juures midagi kahtlast. Ei, see pole seetõttu, et nad on jõule vihkavad Grinchid. See on lihtsalt nende töö. Sinu parim valik on kinkide pakkimisvahendid endaga kaasa võtta ja kaunid lipsud kohale jõudes lõpetada.

Kui neid siiski pakkida soovid…
Sel juhul pane kingitused äraantavasse pagasisse. Sealt pakivad turvatöötajad neid väiksema tõenäosusega lahti. Üks erand: ära kunagi paki klaase või muid õrnasid esemeid äraantavasse pagasisse. Suure tõenäosusega visatakse sinu pagasit palju ning sa ei saa garanteerida, et need terveks jäävad.

Paki kingid õigesse kohvrisse
Ükskõik, missugused kingid sa ka ostnud oled, tugevast materjalist kohver aitab kindlamalt selles sisalduvat kaitsta. Ka siinkohal kasuta sellegipoolest mullikilet ja oma riideid lisakaitsena. Kui sul on pehmest riidest kohver, siis paki raskemad kingid allapoole, kergemad nende peale ning püüa neid lisakile ja-riietega kaitsta.

Hoia väärtuslikke kinke alati koos endaga
Kõige väärtuslikumad ja õrnemad kingid peaksid alati sinu käsipagasisse või käekotti jääma. Nii on sul täielik kontroll selle üle, mis nendega lennukis juhtuma ka ei peaks.

Ole valmis, et sinu kott otsitakse turvakontrollis läbi
Lennujaamad ja lennukid on pühade ajal tavapärasest veelgi rahvarohkemad. Kaasreisijad mõtlevad tõenäoliselt samamoodi nagu sina ja võtavad endaga kaasa maksimaalses koguses käsipagasit. Jah, see on veel üks põhjus, miks panna kõige väärtuslikum kotti, mis mahub sinu eesoleva istme alla.

Tee kindlaks, et tagasilennul ka sinu enda kingitused kotti mahuksid
Sa tead seda juba eos: sa ei lahku jõulupidudelt tühjade kätega. Sa ei saa eelnevalt ka kindel olla, et tagasilennul kõik võimalikud uued esemed sinu kohvrisse ära mahuvad. Seega paki igaks juhuks kas üks kokkupandav kott või ole juba välja lennates nutikas ning ära paki oma kohvrit liialt isiklikke asju täis.

Saada kingitused postiga
Kui sul on mingisugunegi kahtlus, et sinu kingid ei mahu kohvrisse või ei pruugi turvakontrolli läbida, saada need postiga. Netišoppajate jaoks peaks see lihtsaimast lihtsam olema. Paki kingid kaunilt ning saada need oma sihtkohas mõne pereliikme või sõbra aadressile. Kingituste postiga saatmine võib aga kulukas olla, seega uuri ka nende tingimusi eelnevalt põhjalikult.

Allikas: RD