Seemisnahk
Kõigepealt tõmba nahast (suunaga mööda karva) kuiva rätikuga üle. Seemisnaha puhul tuleks vältida plekieemaldajaid, kuna need jätavad materjalile rante, mis ei pruugi enam välja tulla. Plekkide eemaldamiseks seemiselt sobivad abivahendid nagu kustutuskumm ja liivapaber, lisaks aitab ka harjastest seemishari. Ära kasuta metalset harja, kuna see võib õrna nahapinda rikkuda.

Pööratud lambanahk
Toimi samamoodi nagu seemisnaha puhul – tõmba nahapinnalt (suunaga mööda karva) õralt harjaga üle. Lase mantlil kuivada toatemperatuuril. Kui märkad, et nahal on plekk veel märgatav, harja õrnalt uuesti.

Tviid
Proovi plekk niiske lapiga eemaldada ja vajadusel loputa. Kui plekk sel moel ei eemaldu, kasuta õrnatoimelist plekieemaldajat. Lase kuivada toatemperatuuril. Kui tviidile osutada otsest kuumust (panna näiteks radiaatorile kuivama), siis tõmbub materjal kokku, seega väldi seda iga hinna eest.

Karusnahk
Plekkide eemaldamiseks proovi sama tehnikat mis seemisnaha puhul – harja seda õrnalt suunaga mööda karva. Karusnahksetelt esemetelt saab mustust (nt tolmu) ka raputamise teel eemaldada.
Karusnahk kannatab küll vett, seega lumise ilmaga tuppa tulles piisab, kui raputad sellelt lume maha ja lased toatemperatuuril kuivada. Kuid kui see saab täiesti märjaks, peaks selle karusnahaspetsialisti juurde viima, et ta seda niisutaks – vastasel juhul hakkavad karvad katkema ja murduma.

Võltskarusnahk
Võltskarusnahka võib käsitsi õrnalt pesta (muidugi juhul, kui vooderdus seda lubab). Kasuta õrnatoimelist plekieemaldusvahendit. Mingil juhul ei tohiks seda aga kuivatis kuivatada, kõige kindlam on kuivata seda toatemperatuuril.

Kašmiir
Kašmiirmaterjali on pesu ja kuivatusega väga kerge rikkuda, seega ole topeltettevaatlik. Kasuta plekieemalduseks kas väga õrnatoimelist või spetsiaalselt kašmiirile mõeldud plekieemaldusvahendit. Kašmiiresemed peaksid kuivama jaheda õhu käes ja kuna materjal on peale pesu väga venimisaldis, siis kuivata seda alati horisontaalpinnal (nt pesurestil).

Allikas: Fashionista.com