Tiia Lehes, 78

Töötanud eesti keele ja kirjanduse õpetajana 48 aastat, 2010. aastast kodune, lesk, 1 tütar

Olen alati ilust lugu pidanud. Noorena hakkasin varakult kulme ja ripsmeid keemiliselt värvima – tollal ei olnud ju mingit dekoratiivkosmeetikat saada. Ema oli mul väga peen daam. Ta oli kuskilt saanud pliiatsi, millega oma kulme pikendas. Kasutasin seda pliiatsit pärast teda veel aastaid. Emal oli alati ka Nivea kreemi. Ka mina kasutasin Nivead kuni ülikooliajani, meil on eri suuruses potsikuid siiani alles. See oli teada kogu suguseltsil, et välismaale sattudes tuleb emale Nivea kreemi tuua. Hiljem tuli selle kõrvale legendaarne lõhnaõli Možet Bõt. Käisime Moskvas ostureisil – nn Jugoslaavia poes, kust vedasime kottide viisi head lõhnaseepi, kreeme ja sedasama lõhnaõli. Lõpuks pääsesime ka välismaale, mina 1972. aastal Ungarisse. Esimesed asjad, mida ostsime, olid kilekotid ja lasteriided. Endale tõin huulepulga. Silmi hakkasime ise värvima, kui tulid müügile toosid, kust sai väikese harjaga värvi võtta. Nõukaajal tuli müügile ihupiim, mida sai ka näokreemina kasutada. Ja ega sedagi polnud kogu aeg saada.

Ma värvin hommikul silmad ära, suu teen punaseks. Mulle meeldivad tumedad silmaümbrused! Mulle ikka öeldakse, et ära pane nii tumedat, aga ikka panen, olen isepäine! Värvimata ei väljuks ma kodust mingi hinna eest! Kas või pliiatsiga vean mingi triibu silma ümber!

Viimase kümne aasta jooksul on mu laual olnud kookosõli. Panen kookost näole ja kehale – mõnus! Kui müügile tuli Britney Spearsi lõhnaõli, siis hakkasin kohe kasutama. Roosa on kõige parem!

Olen eluaeg võimelnud. Iga päev võimlen 40 minutit. Rühmatrenn pole minu jaoks. Tütar on joogas käinud ja mulle kodus harjutused ette näidanud, nii et nüüd on mul võimlemine segatud joogaelementidega. Iga päev lähen pärast lõunat välja, olgu ilm mis tahes. Kõnnin 2–2,5 tundi. Sõbrannad ütlevad, et olen hull! Kui kuskil on uus kauplus või muu uus asi, lähen kohe järgmisel päeval seda uurima, siis on käimisel eesmärk. Elame tütre perega ühes trepikojas. Iga päev suhtleme. Positiivne peab olema. Optimism peab olema ja rõõmus meel!

Edasi loe detsembri Annest & Stiilist või iluveebist stiil.ee.

Jaga
Kommentaarid