Esimene nädal – ootamatud isud

Isud suhkru- ja süsivesikuterikka toidu järele on nüüd täiesti normaalsed, kuna sinu keha proovib alkoholi muude “mõnuainetega” asendada – selle eest vastutab dopamiin, mis täidab muuhulgas ajus just naudingute ja sõltuvustundega seotud funktsioone. Järjekordse kommi- või küpsisepaki asemel haara hoopis tervislikke rasvu sisaldavate (kookosõli, pähklid, avokaado) ja hapendatud (keefir, hapukapsas) toiduainete järele. Erinevate uuringute põhjal kulub organismil uute harjumustega kohanemiseks 21 päeva. Arst soovitab end iseäranis selle perioodi vältel tegusana hoida ja planeerida tegevusi, kuhu alkoholitarbimine ei sobigi (mine näiteks õhtul peale tööd muuseumisse või trenni).

Teine ja kolmas nädal – magad paremini ja võid täheldada kaalulangust

Selle aja jooksul hakkab enamik inimestest end oluliselt paremini tundma, ütleb doktor ja lisab, et esimesena võib parem enesetunne väljenduda kvaliteetsemas ööunes. Alkohol rikub oluliselt und ja selle kvaliteeti. Kuigi alkoholi joonud inimene võib kiiremini magama jääda, on tõestatud, et alkohol lühendab REM-une faasi – see aga tähendab kokkuvõttes, et ärkad väsinu ja unisena. Lester lisab, et alkoholist loobunud inimesed on mõnikord ka hommikul nii energilised, et ei vaja isegi kohvi.

Neljas nädal – säravamad silmad ja klaarim nahk

Selleks ajaks on keha harjunud toimima ilma alkoholita ja isud peaksid olema täielikult taandunud. Soovid tõestust, et tervis on paranenud? Doktor soovitab nüüd vereanalüüse anda – kolesterooli- ja maksanäitajad peaksid olema oluliselt paranenud. Lisaks paranenud tervisele peaksid olema nüüd ka rõõmsam peeglisse vaadates, kas paned tähele, et sinu nahk ja silmad on säravamad kui varem?