Sinu trennijärgne smuuti
Jällegi, see on süüdlaseks vaid siis, kui smuutis sisaldub üks aine: vadak. Kui jood proteiinijooke, millesse lisad vadakupulbrit, võib see soodustada akne teket, kuna tegemist on levinud piimapõhise proteiiniga. Ka smuutide osas võiksid valida taimepõhiseid alternatiive.

Sinu töö
Kas oled kogenud, et pärast eriliselt stressirohket nädalat läheb sinu näonahk „käest ära“? See kõlab kui õel nali, kuid tegelikkuses on tegemist teadusega. Hiljuti läbiviidud uuringust selgus, et emotsionaalne stress võib soodustada vistrike teket. Seega leia stressi leevendavad meetodid, mis just sulle kõige paremini mõjuvad.

Sinu valiv menüü
Nüüd sa tead, et kauni näonaha heaks ei peaks tarbima nii palju piimatooteid, kuid mida peaksid just rohkem sööma? Vastus: kala. Itaalias läbiviidud uuringust selgus, et kala söömine vähendab akne tekkimise riski täiskasvanueas. Põhjus peitub kalas sisalduva õli põletikuvastases toimes.

Suhkruarmastus
Kurb uudis kõigile magusasõpradele: hiljuti avaldatud uuring tõestas seost akne ja suhkrurikka dieedi vahel. Eriti palju mõjutavad probleemse näonaha teket toidud ja joogid nagu magusad karastusjoogid, küpsised ja koogid (eriti sellised, mille peal on glasuur). Seega, vähenda kauni näonaha saavutamiseks magusa söömist.

Sinu kaal
Eelnevalt mainitud uuringus leiti ka seda, et kõrgema kehamassiindeksiga naistel on suurem tõenäosus akne tekkimiseks. Seda seetõttu, et see mõjutab ka erinevate hormoonidega seotud haiguste tekkeriski. Ka ilma konkreetsete haiguste arenemiseta leidsid teadlased, et kõrge kehamassiindeks on otseses seoses halvenenud näonaha seisukorraga.

Suitsetamine
Me loodame väga, et see punkt sind ei puuduta, kuid kui sa siiski suitsetad, siis kaalu klaari näonaha saamist kui üht uut põhjust, miks loobuda. Roomas läbiviidud uuringus selgus, et just suitsetamine põhjustab lisaks kortsude ja tuhmi näonaha tekkele ka vistrikke.

Allikas: PureWow