Kust tuli idee bänd luua – ja nimi Öed?

Kristel: Kuna oleme sõbrannad nii kaua ja oleme koos palju laulnud, tundus õige ja loogiline oma Saaremaa ödesid representeerida. Teha koos lõbusat muusikat.

Tuuli: Idee tuli tegelikult produtsendilt Bert Prikenfeldilt, kes helistas mulle eelmise aasta suve löpus ning ütles väga salapäraselt, et kuule, mul on üks idee, aga ma ei taha seda telefonitsi rääkida, saame kokku. Ehk siis ma ei osanud mitte midagi oodata. Kui ta idee laiali laotas, et ta tahaks teha naistebändi, ja uuris, et mis ma arvaksin asjast ja kellega seda teha, siis ütlesingi, et näen ennast seda tegemas vaid Saare naistega ning nii selline kooslus tekkiski. Köik läks väga loomulikult. 

Nimi Öed tuli sellest, et loopisime nime-ideid stuudios ja keegi ütles „Sister Act“ vöi „Nunnad hoos“ ja kuidagi sellest jäi mul vist pähe midagi kajama ja öhtul hilja kirjutasin ühisesse chati lihtsalt söna “Öed”. Tundus, et teistele ka sobis idee ja nii jäigi. 

Kas lugu „Ära käpi mind“ on inspiratsiooni saanud spetsiifilistest olukordadest, isikutest?

T: Mmm... Pigem ei. Kui, siis natukene sellest #metoo teemast, aga otseselt me kedagi konkreetset ei ründa, aga eks klubides on ikka ette tulnud sellist “käperdamist”, mis ei ole vöib-olla köige parem viis naise tähelepanu saavutamiseks. 

K: „Ära käpi mind“ tuli stuudios maailma asju arutades. #metoo oli just haripunkti jöudnud ning tundus õige sellesse sukelduda veidi. Natuke auru välja lasta.

Milline on olnud tagasiside laulule?

T: Ma tahaks öelda, et väga hea. Väga palju on lastega pered saatnud reaktsiooni-videoid, kus nende pisikesed lapsed tantsivad meie loo järgi. Keegi isegi saatis video ning tänas, et oleme ta “Kiki-Miki” itkest päästnud, et nüüd laps tahab meie lugu kuulata!

Aga ikka täiskasvanud ka kiidavad, see on megatore. Mo arust üks naljakamaid oli Kaarel Kose feedback: "Hakkasin siin vaikselt mõtlema, et mida herr Critikal seal stuudios tegi, et Öed mikrisse just need sõnad saatsid?” See ajas mind naerma, aga need kes Berti teavad, siis nad teavad, et ta on töeline džentelmen kuubis!

K: Jah, lugu tundub inimestele meeldivat ja seda on tore kuulda – tuleb edasi teha!

Millised on duo Öed järgmised lood?

T: No ikka head lood! Kuulake juba kasvõi seda Berdi tehtud biiti – mul vötab juba see puusa nöksuma. Aga ma usun, et selline natukene satiiriline huumoritwist jääb praegusel hetkel meie lugudesse sisse, kuna sellist julget, tugevat naisduo kooslust polegi nagu varem Eestis olnud, minu teada. Ehk siis me täidame selle osa ka Eesti muusikamaastikul ära.

K: Eks elu näitab, mis lood laulmist tahavad – üldjuhul proovime teha heatujulist muusikat, mis end liiga tõsiselt ei võta. 

Kui tähendusrikas on teie jaoks naistepäev?

K: Naistepäev on tore, poisid toovad lilli! 

T: Mo arust täitsa tore püha ju! Meestel on meestepäev, naistel naistepäev, hoiame lihtsalt üksteist meeles ka ilma nende pühadeta! Et ikka üllatusi ja lilli vöiksid nii mehed kui naised teha oma köige kallimatele ja lähedastele olenemata päevast ja pühast.  

Mis plaanid on selleks naistepäevaks?

K: Plaan on olla stuudios ja muusikat teha!

T: Jah, ma just vaatasin, et kalender on hommikust õhtuni eri tegevuste, kokkusaamiste ja stuudioga broneeritud, et ei tea, kas väga naistepäeva pidada saabki. Aga seda ma Berdile ütlesin, et olgu tort ja nelgid olemas, kui me stuudiosse tuleme laulma. Vaatame, kas Bert hoiab meid meeles!

Millised naisi teie imetlete?

T: Julgeid, enesekindlaid, tugevaid, naiselikke, eneseteadlikke, siiraid ja armastavaid naisi. Ema on kindlasti üks olulisemaid, kes kohe meelde tuleb ja keda ma töesti imetlen sügavalt. 

K: Imetlen naisi, kes teavad, mida nad tahavad. Aga nad ei karju seda maailmale. Nad armastavad ennast ja maailma enda ümber. Kiirgavad hinge ja rõõmu. Ei aja enesekindlust ja eneseteadlikkust ülbuse ja uhkusega segi. On tugevad.

Jaga
Kommentaarid