Veebiajakiri Byrdie rääkis veatu, kuid samal ajal loomuliku meigipõhja loomisest YSL Beauty rahvusvahelise jumestuskunstniku Fred Letailleuri ja Bobbi Brown Cosmetics jumestuskunstniku Hannah Martiniga. Loe edasi ja saa teada nende viis parimat nippi täiuslikuks meigitulemuseks.

Nähtamatu värv
Teeme ühe asja kohe selgeks: Jah, sa pead leidma endale sobivaima jumestuskreemi tooni. Sa võid proovida jumestuskreemi oma lõuajoonele. Kuna parimaks tooniks on see, mis päevavalguses justkui nähtamatu tundub, mine lõpliku otsuse tegemiseks õue ja vaata, kuidas värv välja näeb. Kui sinu valitud kaupluses töötab aga professionaalne jumestuskunstnik, lase tal jumestuskreemi kogu sinu näole proovida ning aidata just sinu jaoks sobivaima tooniga toode leida.

„Tooni testimine käel, kaelal või isegi lõuajoonel ei anna kahjuks täpset ettekujutust sellest, missugune näeb toode välja siis, kui selle kogu näonahale kandnud oled. Käed ja kael on näost tihtipeale teistsugust värvi,“ ütleb Martin. „Kui kannad jumestuskreemi ka kaelale ja näed toodet seal selgelt, märkad selle piirjooni kasvõi õrnalt, siis on tegemist liiga tumeda või heleda värviga,“ lisab Letailleur. Jumestuskreem on ideaalset tooni just siis, kui see justkui „kaob“ sinu nahal ära ja muutub nähtamatuks. Kui arvad, et valid teistsuguse jumestuskreemi tooni, kui sulle tegelikkuses sobiks ja tood sellega näonahale soojust, siis saavutad tunduvalt loomulikuma ja parema tulemuse, kui kannad õige jumestuskreemi tooni peale hoopis säravat päikesepuudrit.

Õige tekstuur ja vahendid
Kuigi värvitooni sobitamine on hädavajalik, mängib olulist rolli ka toote tekstuur. See oleneb aga peamiselt sinu nahatüübist. Kuivale nahale sobivad kõige paremini vedelad jumestuskreemid, samal ajal kui normaalsele nahatüübile sobivad kergelt paksemad kreemjad koostised. Rasuse naha puhul võid küll mõelda, et parimad on tahked puuderkreemid, kuid tegelikkuses võiksid kasutada kerge koostisega vedelat jumestuskreemi, mille kinnitad matistava puudriga.

Loomulikult oleneb see ka sinu isiklikust eelistusest ja sellest, kas soovid matti või loomulikult säravat tulemust. „Vedelat jumestuskreemi on parim nahale kanda tihedama ja tugevama pintsliga,“ selgitab Letailleur. „Kanna toodet nahale ringjate liigutustega ning kui esimene ühtlane kiht on nahal, lisa punetavatele piirkondadele kergelt pintsliga patsutades veel toodet.“

Kreemjamad koostised võivad pakkuda küll tugevamat katvust, kuid nende hajutamine on vedelatest toodetest keerulisem. Letailleur soovitab sel puhul kasutada meigikäsna.

Puuderkreemid võivad ekspertide sõnul siluda poore ja nahka matistada. Soovid aga puuderkreemi peale lisaks matistavat puudrit kanda? Letailleur soovitab järgnevat: „Kanna puudrit väga kergelt ja vaid T-tsoonile, kuna sinu eesmärk peaks siiski olema tulemus võimalikult loomulikuks jätta. Liigne puuder võib naha kuivi piirkondi ja ka kõige peenemaid kortsukesi aga rõhutada, seega muuda oma jumestuskreemi pealekandmise harjumusi vastavalt aastaajale. Kasuta puudrit talvel vähem ja suvel rohkem.“

Kuidas aga suhtuda ühte ilumaailma lemmiktrendi, tuntud ka kui „baking“, mille puhul kannad jumestus- või peitekreemi peale ohtralt läbipaistvat tolmpuudrit, lased sel nahal mitu minutit nii-öelda settida ning alles siis pühid üleliigse pintsliga ära? „Olgem ausad, see on suurepärane trend, mis jumestuskreemi tõepoolest kinnitab,“ tunnistab Letailleur. „Samas kuivatab see nahka ja justkui lämmatab seda. See omakord võib taaskord kortsukesi rõhutada. Kui sul on aga noor nahk, millel pole veel kortse, siis loomulikult kasuta seda tehnikat. Sellegipoolest võib see jätta mulje, et sinu nahal on liiga palju toodet ning see võib ka raske tunduda. Soovitan tehnikat kasutada pigem õhtuti, kui päeva jooksul.“

Ole strateegiline
Kui tihti vaatad sina kõigepealt peeglist oma näonaha põhjalikult üle ja alles siis kannad sellele jumestustooteid? „Tihti vajame tugevat katvust vaid mõnedes näopiirkondades, mitte kõikjal,“ toonitab Martin. „Soovitan kõige loomulikumaks tulemuseks jumestuskreemi näonahale vaid väga väikese kogusena kanda ning alles seejärel kanda probleemsetele piirkondadele õrnalt peitekreemi. See kindlustab, et saad küll ühtlasema nahatooni, kuid ei kata oma nahka liiga palju.“

Ühtlane tulemus
Selleks, et kõrvaltvaatajad arvaksid, et sa ei kannagi meiki, vajad maksimaalselt siledat tulemust. „Kui jumestuskreem jääb sinu nahal justkui triibuline, võib probleem peituda kahes asjaolus: sinu näonahk ei olnud enne jumestuskreemi pealekandmist piisavalt niisutatud, seega ei ole nii-öelda aluspind ühtlane või pead oma jumestuskreemi pintslit pesema,“ selgitab Martin.

Ta lisab, et kui sul on silmapaistvad poorid, tuleb appi meigialuskreem, mis aitab ühtlasi ka ennetada naha läikima hakkamist. Soovitatav on jumestuskreemi veidi tähelepanelikumalt hajutada probleemsetes piirkondades nagu nina ümber, kus võiksid kasutada väiksemat pintslit. „See aitab toodet ühtlaselt hajutada ega jäta seda lihtsalt ebaloomulikult naha pinnale, kus see ebatasast tekstuuri rõhutada võib.“

Anna värskele nahale elujõudu
Kui oled jumestuskreemi nahale hajutanud, vaata seda peeglist nii lähedalt kui ka kaugelt. Kui tundub, et nahal on liiga ebaloomulik kiht, soovitab Martin seda õrnalt sõrmeotsega patsutada, et jumestuskreemi justkui nahka „sulatada“ ja loomulikuks tulemuseks rohkem hajutada.

Kui oled sellele vaatamata siiski liiga palju jumestuskreemi kasutanud ja ka eelnevalt mainitud tehnika ei loo soovitud tulemust, kasuta näospreid, näiteks kerget roosivett, mis nahale piserdades aitab ka ülepuuderdatud jumestust loomulikumaks muuta.

Allikas: Byrdie