Südame-veresoonkonnaga tekkinud probleemid treenimise ajal leiavad aset suurema tõenäosusega just siis, kui sul on kõrge vererõhk, kõrge vere kolesteroolisisaldus või kui põed diabeeti. Siiski, mida korrapärasemalt sa trennis käid, seda väiksemaks see risk läheb. Seega, kui sul on juba südamega probleeme, on trenni tegemine tervisliku seisundi parandamiseks väga oluline. Küll aga tuleb treenida mõistusega, sest trenni tegemise ajal on risk südamerabandust saada suurem. Kui su tervis on korras (loe: kui sul pole eelpool loetletud terviseprobleeme) võid end jõusaalis vabalt välja elada.

On tõestatud, et treenimine vähendab stressi ja seda saab suurepäraselt kasutada ka depressiooni ning ärevushäirete raviks. Kuna stress koormab su südant (ja kogu organismi), on vaja sellest kiiresti vabaneda. Paljude inimeste jaoks on just trenn parimaks tujuparandajaks.

Kokkuvõttes – kui otsustad halva tujuga trenni minna, ole teadlik erinevatest riskifaktoritest (kõrge vererõhk, kõrge vere kolesteroolisisaldus, diabeet). Pane tähele erinevaid sümptomeid nagu valu või kiskuv tunne rinnus, õhupuudus või peapööritus. Kui sul on trenni tegemise ajal mõni neist sümptomitest, katkesta treening koheselt ja lase arstil end igaks juhuks üle vaadata.

Allikas: Shape.com