Toasoe vesi on väga oluline, sest külmad söögid ja joogid tekitavad kehas šokilaadse seisundi ning aeglustavad seedimist. Pigista pool sidrunit toasooja vee sisse ja peale joomist oota 15-30 minutit enne hommikusöögi söömist. Miks see hea on? Sidrunid on väga toitaineterikkad ja parandavad ka sinu immuunsust tänu ainetele nagu C-vitamiin, kaalium ja pektiinikiud. Lisaks aitavad nad kiirendada ensüümide toimet ja stimuleerida maksa tööd, et su keha suudaks paremini toksiinidest vabaneda.

Proovi aktiivsütt

Maitsetu ja lõhnatu puuderjas aktiivsüsi aitab kehal vabaneda toksiinidest ja mürkidest ilma seda kahjustamata. Sega seda sidrunimahla ja vahtrasiirupi seguga, mille tulemusena valmib maitsev tume limonaad.

Jahedatel päevadel joo puljongit

Lisa oma toidukorrale ka kruusitäis kana- või loomalihapuljongit, mis ravib sinu keha seespidiselt. Lisa ka porgandit, sellerit, sibulat, küüslauku ja tüümiani.

Eelista pakendamata toitu

See on üks väga oluline puhastumise osa. Eelista just orgaanilisi puu- ja juurvilju, täisteravilju, pähkleid, seemneid ja kaunvilju, mis puhastavad sinu keha naturaalselt.

Vaheta päikeselilleseemned aed-mustköömnete vastu välja

Need magusad, pähklilaadsed köömned on väga antioksüdantiderikkad. Närides köömeid vabastad kasulikke õlisid, mis parandavad sinu seedimist ja tasakaalustavad organismi veresuhkrutaset.

Tarbi probiootikume

Lactobacillus acidophilus kasulikud bakterid aitavad kehal vabaneda kahjulikest mürkidest. Lisa seda puudrina mahlale või smuutidele või ammuta seda hapukapsast või jogurtist.

Söö kolm korraliku toidukorda päevas näksimise asemel

Korralik toidukord söögilaua taga ilma vahepeal näksimata võimaldab su kehal kogu toit korralikult ära seedida ning kulutada rohkem aega ka keha puhastamisele sel ajal, kui su seedimine puhkab. Nii kuuled ka signaale, mida su aju edastab, kui oled päriselt näljane.

Söö suurema kakaosisaldusega tumedat šokolaadi

Kui eelistad 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi, vaheta see 80%-lise vastu välja.

Söö piisaval hulgal vürtse

Vürtsid nagu ingver, kaneel, cayenne’i pipar, vürtsköömned ja kurkum puhastavad su keha imehästi.

Lõpeta päev kummeliteega

See ei aita mitte paremini magada, aga ka päeva viimase toidukorra seedimisega.