1. Inimene liigutab kiirelt oma pead. Kui küsid kelleltki konkreetse küsimuse ja ta liigutab kohe oma pead – kallutab seda ettepoole, küljele või teeb mõne muu liigutuse peaga, siis võib tegemist olla tema jaoks ootamatu küsimusega, millele vastaja võib vastuseks mõnd valet välja mõeldes viivitada.

2. Hingamine muutub. Kui keegi sulle valetab, võib tema hingamine kiiremaks muutuda – ühes sellega võivad õlad kõrgemale tõusta ja hääl madalamaks muutuda. Lisaks võib tunduda, et tal saab rääkides õhk otsa – pulss on tõusnud ja vereringe kiirenenud. Miks? Valetades on inimese keha pinges ja meel närviline.

3. Inimene on liikumatult paigal. Kui tavaliselt omistatakse valetajale selliseid omadusi nagu nihelemine või silmaga nähtav ärevus/närvilisus, siis ettevaatlik tuleks olla ka selliste inimeste suhtes, kes on rääkides täiesti paigal nagu kivikujud. Normaalselt vesteldes inimene liigutab end aeg-ajalt ja see on loomulik – kui keegi niheleb aga ülearu või on siis hoopis veidralt liikumatu, peaksid tema suhtes pigem ettevaatlik olema.

4. Inimene kordab aina üht fraasi või sõna. See juhtub siis, kui tahetakse midagi oma jutus eriti rõhutada. Spetsialistide sõnul võib selline teguviis olla aga hoopis katse endale lisaaega võtta – võimalik, et uue vale välja mõtlemiseks.

5. Sulle antakse infot, mida sa ei vaja/ei küsinud. Kui küsid kelleltki midagi ja vastuseks tuleb väga palju infot, kuid mitte seda, mida küsisid, võib tegemist olla katsega tõest eemale keerutada. Valetajad räägivad sageli palju, uskudes, et siis suhtutakse neisse kui avatud inimestesse.

6. Valetaja katab oma suu kinni või puudutab huuli. Seda peetakse üheks kõige selgemaks valetamise märgiks – inimene paneb küsimusele vastamise asemel hoopis käe suu ette. Spetsialistide hinnangul on selgelt tegemist olukorraga, kus varjatakse infot ega taheta küsimusele vastata.

7. Valetaja katab oma haavatavad kehaosad kinni. Kõri, rind, kõht, pea – kui keegi hakkab sinu küsimuse peale neid piirkondi katma või katsuma/varjama, siis võiksid tähelepanelik olla.

8. Vaata jalgu. Kui inimene valetab, on tema keha pinges. Pinget väljendavad aga suurepäraselt jalad – kui kellegi jalg väriseb, on see signaaliks, et ta tunneb end selles situatsioonis ebamugavalt ja on pinges.

9. Valetajad näitavad näpuga. See on tegelikult kaitserefleks, mis lähtub põhimõttest parim katse on rünnak. Kui keegi hakkab jõuliselt kellegi peale näpuga näitama, siis on põhjust tema jutus kahelda.

10. Valetaja jõllitab sind. Tavaliselt on valetajatele omane see, et nad väldivad silmsidet. Kui valetaja on aga eriti jultunud, võib ta silmsidet hoida ja proovida selle abil olukorda valitseda ning teisi manipuleerida. Valetaja tunned ära siis, kui silmside ei katke ja ta ei pilguta vahepeal silmi.