Nii ahvatlev, kui see ka ei oleks, stressi tekitavate asjade eiramine ei tööta. Ekspredid räägivad, et see meetod on hoopis vastupidise mõjuga. Millegi vältimine ei tähenda, et seda pole olemas ja mida rohkem sa seda väldid, seda hullemaks olukord tegelikult läheb. Mida rohkem sa raskustega tegeled, seda suurem võim sul nende üle on.

2. Sa ei läinud jälle õigel ajal magama.

Loomulikult ei kõla kell üks öösel magama minek halva ideena, aga sinu meel võib tunda teisiti. Stress ja vähene uni on suured sõbrad ning ärritud ja muretsed veelgi rohkem, kui pole saanud piisavalt magada.

3. Sa otsustasid jääda diivanile laisklema.

Tahad natukene puhata? Mine jalutama! Mõõdukas trenn on suurepärane viis stressi leevendamiseks ja isegi lühike jalutuskäik mõjub sulle hästi. Mida iganes sa ka ei teeks, ära jää diivanile laisklema. Uuringud on näidanud, et isegi püsivas asendis olek võib su vaimsele tervisele halvasti mõjuda.

4. Sa kurtsid probleeme oma sõpradele.

Esimene mõte probleemide puhul ongi nendest rääkimine, mis võib aga halvemini mõjuda, kui arvasid. Uuringud näitavad, et stress võib olla nakkav, mistõttu toitud edasi teiste negatiivsetest emotsioonidest.

5. Unustasid end taas sotsiaalmeedia uudisvoogu.

Võimatu on minna Facebooki või Instagrami ilma, et näeksid oma tuttavate unistuste kihlumisfotosid, rasedusteateid või fotosid kellegi imelisest puhkusest. Kui sotsiaalmeedia tekitab sinus rohkem ärevushäireid, kui enne sisse logimist, võivad tehtud uuringud selgitada miks. Nimelt on leitud, et hakkad end teistega rohkem võrdlema, mis võib hakata sinu mõistusega "mängima".

6. Veetsid tunde kaubanduskeskuses.

Ostlemine võib tunduda küll suurepärase lahendusena, et rasket päeva meeldivamaks muuta, aga tegelikult võib see sind hoopis end halvemini tundma panna. Uuring on näidanud, et materialism hoopis muudab stressi tunnused intensiivsemaks.

7. Tegid impulsiivse otsuse.

Täiesti loogiline, et üritad stressi erinevate viisidega leevendada, aga mõned otsused tasuks jätta tegemata. Uuringud on näidanud, et stressirikkal perioodil kipuvad inimesed tegema hullemaid otsuseid kui tavaliselt.

Allikas: Huffington Post