ERKI Moeshow avas välisdisaineriduo kollektsioon – Anna Volkova ja Mariia Volkova õpivad Ivanovo Riiklikus Polütehnilise Ülikooli tekstiiliinstituudis. Märksõnadeks trükimustrid, rahulikud värvikombinatsioonid ja hetkel nii trendikas narmateema.

Krete Beljaev, Manni Aia (TTK rõivaste tehniline disain ja tehnoloogia III kursus) ja Kätrin Beljaev (ehted, vabakutseline ehtekunstnik) esitlesid kollektsiooni, mis kompas mänguliselt range kostüümi, ülikonna ja üleriide piire.

Kollektsiooni “Ado” autoriks on EKA moedisaini eriala III kursuse tudeng Liisi Tui. Sellesse seelikusse võiks armuda...

Kollektsiooni “Amazigh” autoriteks on Anni Kivisto (EKA moedisaini eriala III kursus) ja Maria Carcia Castillejo (EKA nahakunst I kursus). Tervilik kollektsioon, mille vorme toetas ka tugev stilistika.

Kirke Talu “Tokyoto” pakkus põneva naha- ja moekunsti sümbioosi. Jakk, mille küljes ripuvad nn käekotid? Me pole varem midagi sellist näinud! Kindlalt üks omanäolisemaid kollektsioone sel aastal.

Karolin Kärm on Kuressaare Gümnaasiumist ja tema kollektsioon “White Noise” sai ERKIle tänu moeüritusele MoeP.A.R.K 2016 ühe edasipääsejana. Neopreen, must-valge, keha rõhutavad vormid… See kõik toimis.

Katrin Aasmaa (EKA moedisaini II kursus) näitas kollektsiooni juba Tallinn Fashion Weekil ja see mõjus tõeliselt värskendava vaheldusena – lisaks kollektsioonile on iga aksessuaar on eraldi kunstiteos.

Lisette-Maria Puhalainen ja Elise Kruusel (EKA nahakunst III kursus ja TKK nahakunsti III kursus) esitlesid kollektsiooni “Mminimalism”, milles kohtusid meestega kangas, puit ja nahk.

Marleen Afanasjev (EKA moedisain II kursuse üliõpilane) esitles kollektsiooni “Uma”. Moodne ja suur samm edasi Eesti etnomoe vallas!

Üks põnevamaid vorminäiteid selleaastaselt ERKIlt. Karmen Mänd (Institute of Fashion Design, Basel, Switzerland 2016. lõpetaja). Kollektsioon “I See The Garden Over All”.

Elisabetta Silvestri “The Year of Monkey”. EKA moedisaini III kursuse tudengi kollektsioonis kohtas nii mahulisi vorme kui graffity-meeleolusid – loomulikult rõivastel.

Triin Tinti (EKA moedisain II kursus) kollektsioon “Manamine” on põnev katsetus minimalistliku vormi ning haaknõeltega.

Konkursi Habitus Baltija 2016 edasipääseja, Vilniuse kunstiakadeemia tudeng Liucija Kvasyte kollektsioon “God Save The Punk” – meestekollektsioon, milles leidus vägagi tänavasõbralikke julgeid komplekte.

Üks õhtu naiselikematest ja helgematest kollektsioonidest oli Karin Kreeki “Succulent”. Karin on konkursi “Mood-Performance-Tants” edasipääseja ja õpib Kuressaare Gümnaasiumis.

Fotod: André Altjõe