Jim Carrey

Täna seostub Jim Carrey nimi meile õnne ja rõõmuga, kuid tema elu pole mitte alati selline olnud. Eriti karmidel lapsepõlveaastatel. Raskused algasid, kui tema raamatupidajast isa kaotas töö, kui Jim oli 12aastane. Mõne aja pärast langes Jim keskkoolist välja ja oli sunnitud elama koos kogu oma perega elama kõikjal Kanadas ehk seal, kuhu sai parkida nende koduks olnud Volkswagen-bussi. Lõpuks kolisid nad bussist siiski Jimi vanema õe koduõue püstitatud telki ja said neljarattalise sissesõiduteele jätta.

Kuigi lugu näib üüratult kurb, leidis Jim Carrey selles ka positiivse külje. „Neil rahaliselt väga rasketel aegadel arenes hästi minu huumorimeel,“ ütleb Carrey ja teenib siiani inimesi naerutades miljoneid.

Oscari-võitja Halle Berry on näide andekast inimesest, kelle lapsepõlv polnud kerge. Kui Berry otsustas, et temast saab näitleja, riskis ta kõigega, kolides Chicagost ära ning avastades end mõne aja pärast täiesti rahatuna.

Noor naine palus emalt rahalist tuge, kuid ei saanud pennigi ning oli sunnitud elama kodututele mõeldud varjupaigas. Kogemus, kuigi õnnetu, aitas Halle Berryl kujuneda selleks, kes ta täna on.
„Elu varjupaigas õpetas mind enda eest hoolitsema ja sedagi, et igasugused olukorrad on üleelatavad … Minust sai inimene, kes teab, et ma saan alati hakkama ja leian oma tee,“ ütleb näitleja.

Üks kaasaja tuntumaid popstaare ja näitlejaid, kelle varandust hinnatakse 300 miljonile dollarile, polnud nooruses sugugi varakas. „Ma ei tahtnud mitte koolis käia, vaid proovida täiskohaga tantsimist,“ on ta enda kohta öelnud.

Jenniferi ema tema valikut heaks ei kiitnud ning seetõttu tekkis nende vahel üsna tugev vastasseis.
Tänane popstaar lahkus kodust, kui oli 18 ning ööbis tantsustuudios diivanil, kuna korteri üürimiseks tal raha polnud. „See on see, mida ma pean tegema,“ selgitas ta emale. Paar kuud hiljem „maandus“ tantsutäht Euroopas. Edasine on juba ajalugu...

Clarksoni jaoks pole ajad samuti alati nii head olnud kui praegu. Enne oma suurt läbimurret “American Idolis” pidi ta tegelema ühe ebaõnnestumisega teise järel. Ajal, mil Clarkson püüdis lauljana Los Angelesis karjääri teha, põles tema kodu maha.

Korter hävis, Clarkson pidi autosse kolima ning spordiklubis pesemas käima. Kuid just nendest aegadest ammutas ta ainest oma hittlaulu „Stronger“ tarbeks.

Õnn pöördus ja särav karjäär algas, kui ta võitis “American Idoli” esimese hooaja.

Legendaarne Apple’i juht Steve Jobs polnud oma elu jooksul alati edukas. Lausa vastupidi – iPhone’i looja oli kolledži ajal täielik luuser.

Oma kuulsas Stanfordi ülikoolis peetud kõnes rääkis ta nii: „Ühikatuba mul ei olnud, magasin sõbra juures põrandal, korjasin ja viisin selleks, et viis dollarit söögiraha saada, taarat. Igal laupäevaõhtul jalutasin seitse miili läbi linna, et Hare Krishna templis korralik lõuna süüa – üksainus nädalas.“

Hoolimata sellest, et noorusaeg polnud kerge, õnnestus Jobsil luua tehnoloogiafirma, mis tegi temast legendi.

Ka Hollywoodi superstaar Sylvester Stallone on vaevelnud raskustes. Tema lapsepõlv oli üsna karm ning enamik inimesi oleks tema asemel mitu korda alla andnud.

Pärast korterist väljatõstmist elas ta kolm nädalat New Yorgi bussijaamas. Kui see fakt sinu südant ei murra, siis järgmine küll – Stallone oli sunnitud müüma oma armastatud koera täiesti võõrale inimesele 25 dollari eest, et endale söögiraha hankida.

Tema näitlejakarjäär algas 1970. aastal pornofilmist “The Party at Kitty and Stud’s,”, millega ta teenis 200 dollarit ning mis ta jalule tagasi aitas… Algus seegi!

Kahekordne naispeaosatäitja Oscari-võitja Hilary Swank on kahtlemata üks andekamaid näitlejaid Hollywoodis.

Praegu on tal filmitööstuse mekas ette näidata luksuslik kodu, kuid Swanki elutingimused pole mitte alati nii head olnud. 1990ndate aastate lõpul, just enne seda, kui ta kuulsaks sai (või teisisõnu – oma karjääri alustas), pidi ta koos emaga Los Angelesi kolinuna alguses just autos magama.

Elutingimused paranesid, kui lapstäht ja tema ema ostsid ühelt sõbralt möbleerimata korteri. Kahjuks ei olnud seda elamispinda kauaks. Õnneks sai Swank üha rohkem tööd ning teenitud tulu võimaldas püsiva elukoha omandada.

Lauljatar Jewel tutvustas oma lauluhäält ja annet maailmale peaaegu 20 aastat tagasi. Sellest ajast peale on tal väga hästi läinud, kuid minevikku pole ta unustanud. Eriti neid aegu, mil ta pidi oma olemasolu eest võitlema – nii laulja kui inimesena.

Pärast kooli lõpetamist kolis ta iseseisvalt elama San Diegosse – seniks kuni arvutilao juhataja ta vallandas, sest Jewel keeldus temaga magamast. Töö ja sissetuleku kaotuse tulemusel tõsteti ta elamisest välja.

Kuid Jewel ei andnud alla, jätkas kirjutamist ning oma laulude esitamist kohalike kohvikutes. Lõpuks viisi sihikindlus debüütalbumini „Pieces of You“, millest on tänaseks saanud 11kordne plaatinaalbum.


Allikas: My First Class Life