Oled harjunud enne magamaminekut näksima? Täida oma külmkapp proteiinijookidega. Uuringud on leidnud, et need, kelle enne magamaminekut joodud smuuti sisaldas 30 grammi valke, kulutasid magamise ajal rohkem energiat kui need, kes ei tarbinud midagi. Lisaboonus – valgud aitavad öösel ka lihastel paremini taastuda. Mida suuremad lihased sul on, seda rohkem kaloreid sa puhkeajal põletad.

Maga pimedas ruumis

Kui elad piirkonnas, kus tänavavalgustus kipub tuppa tungima, muretse magamistuppa pimendavad kardinad või rulood. Keera ümber kõik helendavad kellad ja pane telekas kinni. Totaalses pimeduses toodab su keha melatoniini hormooni, mis ei muuda sind mitte ainult uniseks, aga aitab kaasa ka rasvapõletusele.

Vähenda temperatuuri

Külmemas toas magamine aitab öö jooksul rohkem kaloreid põletada, sest keha kulutab sooja hoidmiseks rohkem energiat.

Lülita ekraanid välja

Enne voodisse minekut lülita kõik toas olevad elektroonikaseadmed välja. Isegi hetkeline sinine valgus, mis pärineb enamasti nutitelefonidelt või tahvelarvutitest, häirib keha võimet toota melatoniini.

Pane uneaeg paika

Tead, et vajad pikemat und, aga see ei mahu sinu kiiresse graafikusse? Motiveeri end niimoodi – mida rohkem tunde sa öö jooksul magad, seda rohkem kaloreid jaksad päeva jooksul põletada.

Allikas: RD