1. Doseeri kuumakaitsevahendit alles peale juuste osalist kuivatamist

Me kõik teame, et mingisuguse kaitsevahendi kasutamine juuste kuumtöötlemise ajal on ülimalt tähtis samm juuste kaitsmisel. Kuid Grenia ütleb, et selle asemel, et värskelt pestud juustesse ohtralt oma lemmikut kuumakaitsevahendit või muud toodet määrida, peaksid juuksed kõigepealt veidi kuivemaks föönitama. Miks? „Juuksed on märjana juba niigi niiskust täis, seega ei tõmba need enda sisse enam toodetest tulevat niisutust,“ ütleb ta. „Kui aga föönitad kõigepealt juustest umbes 20 protsenti niiskust välja, paisuvad juuksekarvade kutiikulid ja imavad endasse tooteid oluliselt kergemini.”

2. Kasuta soengukreemi

Pärast juuste kerget kuivatamist aitab stiliseerimispalsami või -kreemi juustesse kandmine hoida soovitud tulemust kauem. Pärast seda, kui oled toote sõrmedega juustesse kandnud, ära unusta juukseid ka peenete harjastega kammiga läbi kammimast. See kindlustab, et iga juuksesalk on ühtlaselt tootega kaetud. Grenia sõnul määrab just see lihtne toimib sageli soengu püsivuse.

3. Niiskuskaitsevahend on samuti vajalik

Kindlustamaks, et sinu juuksed ei vaju sirgeks ega hakkaks peadligi hoidma kohe, kui neile avaldub veidigi kuumust või niiskust, kasuta enne föönitamist alati ka niiskuskaitsevahendit. Selle asemel aga, et toodet ohtralt kogu juuste ulatuses kanda, soovitab Grenia keskenduda juuksejuurtele. „Läbi juurte väljub peanaha kuumus ja seal peidab end ka niiskus,“ ütleb ta. Niiskuskaitsevahendit juustele piserdades võta korraga fookusesse umbes kolme kuni viie sentimeetri paksused juuksesalgud. Piserda toodet nii nende salkude all kui peale, et niiskus juustesse lukustada. Kui juuksed on täielikult kuivad, võid toodet kergelt piserdada ka juuste keskosale ja otstele.

Ja veel – selleks, föönisoengut võimalikult kaua värskena hoida, soovitab Grenia alati magades siidist padjapüüri kasutada. Kasuta selle häid omadusi ka õhtul järgmise päeva soengut ette valmistades. Heida kõik juuksed ette ja keera kiharad kergesse ja kõrgesse krunni. Tee kindlaks, et ükski salk poleks pinge all ega kisuks ebamugavalt. Võid lisakindluseks krunni ka mõned juuksenõelad seada. Mine magama. Hommikul eemalda juustest kõik patsikummid ja nõelad, raputa ja sinu vetruvad lokid ongi valmis.

Allikas: Byrdie