Hüppenööriga hüppamine
See kulutab tunni aja jooksul ligikaudu 1100 kilokalorit ja aitab samuti hästi treenida jalalihaseid, kopse ja südamelihaseid. Hüppenööriga saab hüpata peaaegu igal pool ja selleks ei ole vaja spetsiaalset varustust. Lisaks on see lõbus!

Taekwondo
Kui umbes 90 kilogrammi kaaluv inimene harrastab võitluskunsti Taekwondo, põletab ta tunni jooksul ligikaudu 940 kilokalorit. Samuti on just see treening hea viis enesekaitse oskuste arendamiseks, kui seda peaks vaja minema. Koormuse saavad ka kõik lihasgrupid. Lisaks aitab võitluskunst arendada reaktsioonikiirust, keskendumisvõimet ja reageerimiskiirust.

Energiline ujumine
Ujumine on kehale kasulik. See aitab treenida nii lihaseid kui ka kopse ning tuleb üldisele heaolule vaid suureks kasuks. Tempokalt ujumine võib tunni aja jooksul põletada kuni 900 kalorit. Kuna vee temperatuur on ujulas madalam, kulutab keha energiat ka soojuse hoidmiseks. Kes soovib aga veel rohkem kaloreid kulutada, võib kasutada erinevaid treeningvahendeid, mis on mõeldud basseinis kasutamiseks.

Treppidest üles-alla jooksmine
Peamiselt treenib see jalalihaseid, parandab südametööd ja üldist vastupidavust. Samas põletab treppidest üles-alla jooksmine ka palju kaloreid. Teadlased on leidnud, et kui näiteks 90-kilone inimene jookseb tund aega mööda treppe, põletab see 819 kilokalorit. Muidugi sõltub põletatud kalorite hulk ka trepiastmete arvust ja kõrgusest. Ka ei tasu üle pingutada ja võtta kohe ette suur trepp, kus on kõrged astmed.

Sörkjooks
Sörkimine on küll oluliselt rahulikum, kui kiire jooksmine, ent samas on sel sarnased kasulikud tagajärjed. Näiteks parandab see südametööd, treenib erinevaid lihasgruppe, mõjub hästi kopsudele. Samas põletab rahulikus tempos tund aega sörkimine ligikaudu 760 kilokalorit, kui inimene kaalub umbes 90 kilogrammi. Kui soovid aga enam kaloreid põletada, vali veidi mägisem jooksurada, mis annab kehale veelgi suurema koormuse.

Tennis
Tennis on samuti üks enim kaloreid põletav spordiala. Nimelt põletab 90-kilone inimene ligikaudu 730 kilokalorit, kui ta mängib tund aega tennist. Mängides jookseb inimene kiirelt edasi-tagasi, keskendub, kasutab käe- ja jalalihaseid ning on kogu aeg liikumises. Samas on tennis spordiala, mis nõuab harjutamist, varustust, aega ja rohkem väljaminekuid.

Ameerika jalgpall
Keskmiselt põletab see tunnis 728 kilokalorit ja hoiab lihased kogu aeg töös, sest mängijad peavad jooksma pikemaid maid ja kasutama koordinatsiooni. Samuti nõuab Ameerika jalgpall keskendumist ning on hea kopsudele ja südametööle.

Korvpall
Hea korvpallur peab liikuma palju ja kiirelt. Seetõttu on korvpallil peamiselt samad eelised, mis kiirel jooksmisel. See mõjub hästi ka erinevatele lihasgruppidele. Kui 90-kilone inimene mängib umbes paarkümmend minutit korvpalli, põletab ta 730 kilokalorit.

Rulluisutamine
See on eelkõige hea jalalihastele, koordinatsioonile, südamele, hingamisele ja samuti aitab harjutada tasakaalu hoidmist. Umbes 90-kilone inimene kulutab 683 kalorit, kui ta rulluisutab tund aega. Kes soovib aga lisaks ka käelihaseid treenida, võib lisaks haarata kaasa kõnnikepid. Rulluisutamist muudab veelgi efektiivsemaks ka intervallidega treenimine – vaheldumisi kiiremini ja aeglasemalt sõitmine.

Aeroobika
Aeroobika on üks parimaid viise kalorite põletamiseks. Esiteks koosneb üks aeroobikatund paljudest erinevatest liigutustest, mille hulka kuuluvad näiteks erinevad hüpped ja tantsuliigutused. Sellised ülesanded aitavad lihastel kokku tõmbuda ja siis uuesti lõdvestuda ning kogu treening kontrollitud ja sihipärane. Intensiivne trenn peaks kestma keskmiselt 20-30 minutit.

Matkamine
Raske seljakoti kandmine on lisakoormus, mis tõstab ka kulutatud kalorite hulka. Eriti siis, kui seljakotti kandes tuleb ületada mägesid ja künkaid. Samuti aitab seljakoti kandmine treenida ülakeha lihaseid. Kui näiteks 90-kilone inimene kannab rasket seljakotti, siis põletab ta päevas umbes 637 kalorit. Lisaks sellele on matkama minekul veel boonuseid: see aitab meelt puhata ja mõtteid koguda ning veeta aega värskes õhus.

Veesuusatamine
Veesuusatamine nõuab suurt keskendumist ja treenib üheaegselt nii jalalihaseid kui ülakeha. Kuna kinni tuleb hoida nöörist, siis aitab see treenida ka käelihaseid ja tasakaalu.

Sõudmine
Sõudetrenažööri kasutamine võib tunduda miski, mis kuulub kooli kehalise kasvatuse tundidesse, kuid tegelikkuses on see üks parimaid viise panna tööle kogu keha. Lisaks aitab sõudmine treenida vastupidavust, mõjub südamele, hingamisele ja liigestele hästi. Samuti põletab sõudmine väga palju kaloreid. Eksperdid soovitavad vaheldumisi teha kiiret trenni minut aega järjest ja seejärel 15 sekundit aeglasemalt.

Allikas: RD