HOMMIKUSÖÖK

Kaerahelbepuder või 2 keedumuna
Tassitäis marju
1 tl pähklivõid

Miks see toimib? Kaerahelbed sisaldavad palju kiudaineid ja täidavad kõhtu. Peidetud suhkrut, nagu enamikus töödeldud teraviljatoodetes, kaerahelvestes pole. Pähklivõi on tervislik rasv, mille söömine tekitab rahulolutunde ning mis vastupidiselt suhkru- ja soolarikastele pakenditoitudele ei soodusta vedeliku kogunemist organismi. Marjad annavad vajaliku hulga süsivesikuid ja vedelikku.
Soovi korral võid kaerahelbed asendada kahe kõvakskeedetud munaga. Lahja valk tekitab rahulolutunde ega aja kõhtu punni.

VAHEPALA (Vali neist üks)

1/3 tassi soolata pähkleid
Mandariin
Mõned sellerivarred ja 2 tl pähklivõid

Miks see toimib? Need moodustavad hea kombinatsiooni kiudainetest, valgust, heast rasvast ja vedelikust, täites hästi kõhtu, hoides su rahulolevana ning su kõhu lameda. Kui pähklid sulle ei sobi, proovi pähklivõid. Et suhkrut veelgi vähendada, vali puuvilja asemel seller.

LÕUNASÖÖK

2 tassitäit rohelist salatimaterjali
pool värsket kurki
10 kirsstomatit
Veerand tassi porgandiviile
Pool avokaadot
1 kõvaks keedetud muna
1 supilusikatäis päevalilleseenneid, sidrunimahla

Miks see toimib? Selline lõuna sisaldab lahjat valku, tervislikke rasvu ja kõhtu täitvaid köögivilju. See on lihtne salat, mis kõhule hästi mõjub.

VAHEPALA (Vali neist üks)

170 gr kreeka jogurtit ja pisut kaneeli
Tassitäis kurgilõike, 1 sl riisiäädikat ja 1 tl värsket tilli

Miks see toimib? Kaneel, pelgalt selle lõhn isegi, vähendab stressi ning muudab jogurti tõeliselt mõnusaks vahepalaks keset tihedat tööpäeva. Samuti annab kaneel jogurtile magusa maitse. Jogurt ise aga on suurepärane pärastlõunane valguannus, mis aitab õhtusöögini vastu pidada. Kui sa piimatooteid ei armasta, söö kurki. Selles sisalduvad vesi ja kiudained tekitavad täisõhutunde.

ÕHTUSÖÖK

140 gr grillitud lõhet
spinatit, mis on üle valatud 1 tl oliivõliga, küüslauku
röstitud apteegitilli või mõnda juurvilja

Miks see toimib? Lõhes on oomega-3 rasvhappeid – sisuliselt on need rasvad, mis aitavad su organismil rasvu põletada (!). Rasv annab rahulolutunde, apteegitill on puhastava toimega.

Allikas: Elle