Esimene asi, mida kõige esmalt märkad, on muutunud näonaha olukord. Kui sul on ühtäkki tekkinud näole palju vistrikke või nahk on nähtavalt ärritunud, võib “süüdlane” olla just öine meik. Näonahk puutub päeva jooksul kokku arvukate stressorite ja välismõjudega (sh meigiga) – et suuta neile vastu panna ja endiselt terve olla, peavad naharakud öösel taastuma, mis on aga meigi mõjul võimatu. Veelgi enam, nägu mitte puhastades annad vaba voli vabadele radikaalidele, mis takistavad nahas kollageeni tootmist. See viib aga naha enneaegse vananemiseni.

Meigiga magamine kahjustab otseselt ka sinu näo kõige õrnemat piirkonda – sinu silmi. Öösel silmameigi kandmine võib põhjustada silmapõletikku, punetavaid silmi ja muid probleeme. Kuna silmade piirkond on eriti tundlik, tuleb ripsmetušš, lauvärv ja lainer kindlasti enne uinumist silmadelt eemaldada.

Parim on, kui eemaldaksid meigi õhtul kohe pärast koju jõudmist. Kasuta kvaliteetseid puhastusvahendeid ja kindlasti ka sinu nahatüübile sobivaimat niisutuskreemi.