Vaja läheb:

1 purk konserveeritud kikerherneid või musti ube
45 g mandlilaaste
45 g India pähkleid
140 g datleid
50 g kaerakliisid
30 g kamajahu
4 sl kookos- või vahtrasiirupit
2 sl kookosõli
1 sl toorkakaod
100 g 70% tumedat šokolaadi
¼ tl soodat
8 sl vett
50 g külmutatud mustsõstraid

Kookoskate:

100 g kookoskreemi
1 sl kookossiirupit
2 sl kamajahu

Valmistamisaeg: 15 minutit + 25 minutit küpsetamist.

Toimi nii:

Loputa kaunviljad voolava vee all. Leota mandlilaaste ja India pähkleid 2 tundi külmas vees. Vala datlitele peale keev vesi ning leota umbes 10 minutit. Purusta köögikombainis kaunviljad, nõrutatud mandlilaastud, India pähklid ja datlid. Purustamise ajal lisa kookosõli ning kookossiirup. Sega hulka toorkakao, sooda, kamajahu, kaerakliid ja vesi. Sega ühtlaseks. Sulata tume šokolaad ning sega eelneva seguga kokku. Määri ahjuvorm kookosõliga ning vala vormi. Küpseta 180 °C juures 25 minutit. Kui kook on jahtunud, vahusta kookoskoor siirupi ja kamajahuga. Määri kate enne serveerimist jahtunud koogile.

Loe siit edasi, miks on datlid sinu tervisele kasulikud: http://tervisliktoitumine.ee/tervislik-sokolaadikook-datlitega/