Jahutava smuuti saad, kui kasutad külmutatud marju, banaane, jääd (½ osa vedelikku ja ½ osa jääd; aga lisa seda lõpus, kui kõik on juba läbi blenderdatud). Smuutisse lisatav vedelik võiks olla samuti külm (vesi, mandlipiim, kookosvesi). Samuti võib smuuti peale valmistamist paar tundi külmikus seista.

Proovi neid retsepte:

Suvine rabarberismuuti

1 klaas värskeid maasikaid
Pool klaasi kooritud ja tükeldatud rabarberit
1 banaan
1 klaas jääd

Jahutav arbuusi-maasikasmuuti

2 klaasi tükeldatud arbuusi
1 klaas maasikaid
5-7 piparmündilehte
1 klaas jääd

Antioksüdandipomm

1 külmutatud banaan
1 klaas vaarikaid
veerandi laimi mahl

Värskendav tikrismuuti

1 banaan
1 klaas tikreid
1 viil tükeldatud melonit
1 väiksem õun
1 klaas jääd

Suvine banaanijäätis

3-4 küpset banaani (pruunikate/laiguliste koortega), tükelda ja aseta 3-4h sügavkülma
1 klaas oma lemmikmarju (maasikad, vaarikad, sõstrad)

Allikas: Smuutid.ee