Kaks maisitõlvikut
3 teelusikatäit võid
2 tassitäit kuubikuteks lõigatud kartuleid
¼ teelusikatäit Cayenne pipart
Näputäis soola ja musta pipart
2 teelusikatäit seesamiseemneid

Valmistamisaeg 55 minutit.

Tee nii:

Lõika maisid pooleks ja eemalda südamikelt seemned. Sulata kõigepealt pannil kaks lusikatäit võid ning lisa sellesse maisi tükid. Pruunista 2 minutit. Pane segu potti ning lisa sellesse 2,5 klaasitäit vett, maisi südamikud ja kartulikuubikud. Aseta potile kaas peale ning keeda tasasel tulel 12 kuni 15 minutit, kuni kartulid on pehmed. Eemalda potist maisi südamikud (nende eesmärk oli anda vaid lisamaitset) ning nüüd pane järelejäänud segust üks kolmandik blenderisse. Kui segu on blenderis ühtlaseks püreemassiks muutunud, vala see uuesti ülejäänud supi juurde potti. Lisa Cayenne pipar, sool ja must pipar. Nüüd sulata järelejäänud teelusikatäis võid keskmisel kuumusel umbes 6-7 minutit, kuniks või hakkab pruunistuma ja lõhnama justkui pähkliselt. Nüüd lisa või juurde pannile ka seesamiseemned ning sega umbes üks minut. Serveerimiseks pane kõigepealt supp kaussi ning vala sellele kaunistuseks või-seesamiseemnete segu. Hea isu!

Allikas: PureWow