Kuulsuste meigikunstnik Carolina Dali, kelle klientide hulka kuulub näiteks ka Sharon Stone, jagab häid meiginippe ja -tehnikaid, mida küpsemas eas daamid veelgi kaunima jumestuse nimel kasutada võiksid.

Nõuandeid päevaseks jumestuseks

Dali ütleb, et kuna kulmud muutuvad aastatega hõredamaks, võiks neid kindlasti “täita”, kuid mitte pliiatsiga, vaid hoopis puudriga. Talle kiidab näiteks Chaneli Brow Powder Duot. Puudri tooni soovitab ta valida oma kulmukarvade naturaalse tooni järgi. Tumedamat soovitab ta mitte kasutada.

Et silmi ilmekamaks muuta, soovitab ta kasutada laineri asemel lauvärvi – kanna seda peenikese pintsliga ripsmepiirile. Ripsmetušiga liialdada ei maksa, piisab täiesti ka ühest tušikihist.

Näol soovitab ta vältida matistavaid jumestuskreeme ja valida pigem läbikumavad ning valgustpeegeledavad tooted – see kehtib ka peitekreemi kohta. Vastasel juhul võib meigipõhi liiga plass jääda. Jumestuskreemiga kata vaid näo need osad, mis tõesti seda vajavad, näiteks vistrikud, tumedamad või punetavad kohad.

Huulemeigi puhul tuleks kasutada enne huulepulka huulepliiatsit, mis oleks naturaalse huulevärvi tooni. Kahjuks kohtab siiani väga palju tumedat huulekontuuri, mis ei kaunista aga üheski eas naist…

Õhtumeik olgu veidi intensiivsem

Õhtusel ajal kehtivad üldiselt samad reeglid mis päevalgi – kuid meik võib olla veidi intensiivsem. “Õhtul võib julgemalt põsepuna kanda,” ütleb Dali, kes eelistab kreemjaid põsepunasid, mis jäävad nahale naturaalsemalt. Kreemjate põsepunade puhul soovitab ta nahale kanda kaks kihti, hajutamiseks võiks kasutada sõrmi.

Silmadele soovitab ta kanda tumedamat lauvärvi ja sarnaselt päevameigile, võiks selle abil tõmmata ripsmepiirile õhukese joone. Silma sisenurgast õhema, välisnurgast laiema ja kindlasti ülespoole suunatult. Õhtul võib ripsmetele kanda ka teise kihi tušši, kolmas kiht võiks jääda vaid välimistele ripsmetele.

Huultele soovitab meigikunstnik selliseid huulepulki, mis on huuli matistavad ja pehmendavad ning taas, ära unusta kasutamast huulepliiatsit. Nii püsib huulevärv kindlalt paigal ega valgu huuli ümbritsevatesse kortsukestesse laiali.

Hea lugeja, jaga kommentaarides enda meiginippe!

Allikas: The New York Times