Osta ette. Kui sul on üks kindel meigieemaldaja, puuder või mis iganes muu toode ja see on hetkel väga hea allahindlusega, osta üks-kaks tükki ka varuks ette. Murphy seadus näeb harva ette, et su lemmiktoode allahindlusega müügil on, nii et kasuta juhtust!

Leia odavamad „kaksikud“. Kas teadsid, et pea igal kallil huulepulgal, põsepunal jms on olemas kordades odavam kaksik mõnelt muult brändilt? Just nii. Inglise keeles kasutatakse väljendit „dupe“. Nii et kui sind huvitab näiteks M.A.C huulepulk toonis „Angel“, siis guugelda „M.A.C Angel dupes“ jne. Maailm on täis iluhulle, kes kaevavad välja iga toote, mis võiks asendada mõnd kallimat! Ühtlasi, ära unusta, et kallim ei ole alati parem! Ehkki olen leidnud lemmikuid brändidelt nagu YSL ja Chanel, on mul enim lemmiktooteid rahakotisõbralikelt brändidelt nagu Rimmel, Avon, Maybelline jne.

Vaheta sõbrannadega. Sul on hunnik kosmeetikat, mis on peaaegu puutumata (ega ole aegunud!), näiteks jumestuskreem, mis osutus liiga tumedaks või kehakreem, mida sa pole jõudnud kasutada, sest sul on juba liiga palju kreeme? Koguge sõbrannadega kõik sellised tooted kokku (aga rõhutan, need võiksid olla mitte liiga kasutatud ega vanad, samuti austa oma sõpru ja puhasta tooted enne korralikult ära) ja tehke väike „naistekas“, kus omavahel tooteid vahetate. Kui niisama anda ei raatsi, tehke mündimüük (ehk siis, kõik maksab kas 50 senti või 1-2 eurot).

Ole teadlik! Kas teadsid, et LUSH vahetab viis tagastatud tühja pudelit/potsikut ühe värske näomaski vastu? Ja M.A.C-is on selline asi nagu „back to M.A.C“, mis võimaldab sul kuus tühjaks saanud M.A.C kosmeetikatoodet vahetada meelepärase huulepulga vastu? Ka Kiehl'sil on sarnane (aga mitte nii lahke) pakkumine: 10 täissuurses tühjaks saanud pakendit saab vahetada endale meelepärase travel size toote vastu. Kõik brändid näitavad sellega oma vastutustundlikkust keskkonna ees ja klientide tagastatud pakendid saadetakse ümbertöötlemisse.

Avasta beebisalvrätid. Minu kogemus näitab, et beebisalvrätid võivad meigi eemaldada täpselt sama tõhusalt kui nendest 3x kallimad spetsiaalsed meigieemaldussalvrätid. Minu lemmikud on Huggies salvrätid helekollases pakendis.

Svamm või pintsel? See, kas eelistad jumestuskreemi näole kanda svammi või pintsli abil, on su enda vaba valik, küll aga tea, et svamm imab suure osa tootest endasse (ka niiske Beauty Blender teeb seda!), nii et kui tahad, et kallis jumestuskreem kauem kestaks, tasuks eelistada pintslit.

Lõika tuubid katki. Sa ei kujuta ette ka kui palju toodet on tegelikult veel alles tuubis, mis sulle pigistades enam piiskagi ei loovuta. Lõika tuub pooleks ja kraabi ülejäänud toode mujale potsikusse. Mina tegin nii kord näokreemiga - tuubist ei tulnud enam piiskagi, aga kraapisin sealt hiljem välja veel nädala jagu kreemi.

Kasuta tooted lõpuni. Tehes otsuse kasutada enne uue asja ostsmist lõpuni juba olemasolevad (ehk kasutada ära need neli huulepalsamit, enne kui poes uue eest maksad), säästad end väga paljudest kulukatest impulssostudest!

Küsi julgelt testreid. Sa ei pea ostma meigitoodet, mida sa pole saanud oma nahal proovida, eriti kui tegu on riskantsema tootega (nagu näokreem, jumestuskreem vms). Küsi julgelt testreid, et saaksid enne ise kodus toote sobivuses veenduda. Nii ei raiska sa raha tootele, mis sulle õigupoolest ei sobigi.

Mis katki, see korda. Kui puudertoode puruneb, saab seda alkoholiga miksides uuesti vormi pressida. Kui huulepulk murdub, saab kaks otsa omavahel taas kokku kuumutada. Ära heida meelt (ja ära heida katki läinud toodet otse prügikasti) – väga paljusid asju annab veel päästa!

Loe Anna Elisabethi blogi www.annaelisabeth.net.