Kaasuta seda kindlasti, kui:

1. sul on õhukesed või ebaühtlased huuled. Huulte kontuurimine pliiatsiga, mis on tooni võrra su naturaalsest huuletoonist tumedam, loob huultest täidlasema mulje. Väldi kontuurjoone joonistamist väljapoole oma huulejoont, tulemus võib ebaühtlane ja võlts jääda.

2. kasutad läikega või niisutavat huulepulka. Sellised huulepulgad hakkavad suurema tõenäosusega huultelt maha „valguma“ kui matid huulepulgad. Et hoida huulepulka oma õigetes „piirides“, kasuta naturaalse huuletooniga sama värvi huulepliiatsit ning sellele huultele kontuurid tõmmata. Seejärel tupsuta huultele peitepulka ja puuderda kergelt üle. Huulepulk kanna peale alles nüüd.

3. tahad, et huulepulk püsiks huultel kogu õhtu. Et tagada huulepulga maksimaalne püsivus ja mitte muretseda selle kulumise või laiali valgumise pärast, kasuta kindlasti huulepulgaga sama tooni huulepliiatsit. „Täida“ huulepliiatsiga kogu huulte pind ja seejärel kasuta huulepulka. Huulepliiatsi vahajas koostis käitub nagu liim ja hoiab huulepulka nii kauem huultel. Ja isegi, kui huulepulk kulub, säilitavad huuled tänu pliiatsile oma tooni.

4. sa ei soovi huulepulka kasutada. Huulepliiatsisse võib suhtuda ka kui matti ja ülihästi püsivasse huulepulka. Kui otsustad kanda vaid huulepliiatsit, veendu, et hajutad selle maksimaalselt hästi ära.

Allikas: Harper's Bazaar