2. Hea vorm paari trenniga nädalas. Esimest korda proovijatel soovitan trennis käia kaks-kolm korda nädalas, edasijõudnutel kuni viis korda nädalas. Kõige tähtsam on kuulata oma keha – kui tunned, et keha on väsinud ja kange, tasub võtta puhkepäev. Üldiselt aga planeerimine klasside kavad nii, et mitu päeva järjest käivad spordisõbrad treeniks iga päev erinevaid lihasgruppe.

3. CrossFit on mitmekülgne. CrossFiti klassid on väga mitmekülgsed, ükski trenn ei ole eelmisega samasugune. Iga trenni üks osa on WOD (Workout of the Day), mis on enamasti ajaliselt lühike ja intensiivne. Tänu sellele on lühikese aja jooksul võimalik põletada suurel hulgal kaloreid. Lisaks suureneb kehas ka "järelpõlemisefekt", mis tähendab, et keha võib põletada kaloreid ja rasvu ka tunde peale treeningu lõppemist.

4. Vaja on vaid oma trenniriideid. Kui plaanid külastada CrossFiti treeningut, pead kaasa võtma vaid treeningriided. Igas box'is on reeglina olemas kangid, kettad, sangpommid, sõudeergomeetrid ja palju muud. Samas saab CrossFiti harjutusi sooritada väga edukalt ainult oma keharaskusega, näiteks kodus või reisil olles.

5. CrossFit sobib kõigile. Kuna CrossFit on nii mitmekülgne, siis keegi ei saa oma nõrkasid või tugevaid külgi peita. Mõni päev on kavas rasked kükid või jõutõmbed, teine päev sõudmine või jooksmine ja mõni päev näiteks kombinatsioon mitmest erinevast elemendist. Olenevalt inimese kehatüübist või tugevustest saavad korraliku koormuse kõik treenijad.