Kuid nagu klasskaliste moesuundadega ikka, saavad need siiski disainerite poolt iga-aastast värskendust. Klassikaliste safarikostüümide asemel on nüüd moelaval pihikud ja pükstükid, klassikaliste safarisärkidega on toimunud vormitransformatsioonid ja toppide-seelikute kombinatsioonid ei ole kaugeltki “kõigest” topid ja seelikud. Safaristiil on detailsem ja põnevam kui kunagi varem! Sul on juba riidekapis olemas nii mõnigi, mis selle stiili alla kvalifitseerub? Turguta need aksessuaaride abil taas trendikaks.

Ühest rõivast piisab

Piisab ühest targalt valitud rõivaesemest (olgu selleks siis kleit, püksid või hoopis sel suvel aktuaalne kombinesoon) ja oledki valmis päevaks “safaril”. Sel seiklusel ei pruugi tegelikult aga puhkusega midagi pistmist olla, safaristiil sobib suurepäraselt näiteks argisesse kontorisse.

Tibi laiad püksid on statement omaette. Kombineeri juurde lihtne topp või klassikaline triiksärk… või mõlemad kordamööda. Foto: Scanpix


Safaristiili šikk stiilinäide Oksana Tanditilt, mis sobib kandmiseks igal aastaajal. 576.- Foto: Olga Makina


Minimalistliku joonega kleiti saab stiliseerida vastavalt olukorrale kas pidulikumaks või lihtsamaks. Monton, 89,95


Kui sa üleni “matkavormi” riietuda ei soovi, katseta seda stiili erinevate aksessuaaride abil. H&M, 39,99


Põnevad vormid

Eksivad need, kes arvavad, et safaristiil on midagi värvitut ja igavat. See on ideaalne erinevate lõigete ja vormidega katsetamiseks, pealegi tekitavad neutraaltoonid ideaalse “lõuendi” nende maksimaalseks esiletulekuks. Sel suvel soosib mood avaraid lõikeid – lisades sellele veel mõne isikupärase nüansi (efektsed varrukad, ootamatult avatud seljaosa või midagi muud), oled moemängus tõsiseltvõetav osaleja.

Kenzo interpretatsioon – kõike muud kui mugav ja igav, milles safarimoodi ikka ja jälle süüdistatakse. Foto: Scanpix


Kaitsevärvi esemetel on samuti selles trendis oma osa. Kääri selle parka käised üles ja kombineeri kasvõi kitsaste teksade ja tikk-kontsadega. Zara, 29,95


Lihtsad, hõlpsasti kogu muu garderoobiga ühilduvad lühikesed püksid võiksid kuuluda iga naise riidekappi. Les Temps Des Cerises, 49,99 (www.kaubamaja.ee)



Aksessuaarid määravad iga komplekti – tihti piisabki vaid kingade ja käekoti vahetusest, et päevaste kontoritegemiste juurest õhtusele kokteilile suunduda. Rylko, 79,99 (ABC King)


Igaks puhuks

Safaristiil on tänuväärne ka oma praktilisuse tõttu – eelkõige tänu oma neutraalsetele toonidele sobituvad need esemed lihtsasti ülejäänud garderoobi. Ja selle asemel, et muretseda järjekordsete värvikombode loomise pärast, võta vahelduseks midagi kreemikat, kaitsevärvi või pruuni. Päevitunud nahal tunduvad need iseäranis mõnusatena. See ongi tõeline puhkus, kas pole?

Blumarine tõi moelavale naiseliku komplekti satsilise topi ja puusale seotud seelikuga – ideaalne puhkusel patseerimiseks. Foto: Scanpix


Lendurijaki suvine versioon kulub nüüd kindlasti ära. Zara, 25,95


Šikid ja kergesti kombineeritavad kolmveerandpikkuses viigipüksid on suvel väga praktilised. Weekend Max Mara, 199,99 (www.kaubamaja.ee)


Võrumaal tegutsev jalatsivabrik OmaKing üllatab uue kingabrändiga TOKU. Esimesed tokud on linnajalanõud – valminud on neli uut kingamudelit, mille on disaininud Piibe Tomp. Jalgadele tähendab see uudis võimalust sel suvel tõeliselt mugavalt läbi ajada. Hinnad 60-70 vastavalt mudelile (ABC King, www.toku.ee) Foto: Liina Notta


Allikas: Laupäevaleht LP