Kui soovid mingi ühe kindla firma riideeset või jalanõusid, siis tasub vaadata mitmesse poodidesse. Mõnikord on nii, et sama toode on ühes poes mitukümmend eurot odavam kui teises poes.

2. Sa ei kanna ostetud asju kohe

Kui sa ei osta midagi just mingi kindla ürituse jaoks, siis tasub eelkõige osta selliseid asju, mida hakkad kandma kohe. Kui leiad aga kapist paar aastat vana riideeseme, millel on siiani hinnasilt küljes, siis järelikult oli see mõttetu ost.

3. Ostad asju, mis ei sobi sinu teiste rõivastega

Iga uus riideese, mille soetad, võiks sobida vähemalt kolme teise riideesemega, mis leidub su garderoobis. Vastasel juhul jõuad uue asjaga koju, rebid hinnasildi küljest ja avastad, et tegelikult ei sobigi see uus asi millegagi.

4. Viskad ära “vanad” riided

Vanu riideid saab muuta, neid saab teha ümber millekski muuks või saab neid parandada. Teinekord pole need riided katkised ega kulunud, vaid oled nendest lihtsalt tüdinud. Ära kiirusta neid ära viskama, sest võid avastada mõned kuud hiljem need uuesti.

5. Ostad riideid, mis ei ole sinu stiil

Meile kõigile meeldib eksperimenteerida uute stiilidega. Küll aga ei tasu osta hunnikut uusi riideid, mida sa tõenäoliselt hiljem ei kanna. Siis oli see emotsiooniost ja nii jäävad need riided kappi seisma. Samuti pole mõtet osta riideid, mis on ebamugavad.

6. Teed emotsioonioste

Kui tunned, et hormoonid on laes ja tunned, et üks korralik šoppamine leevendaks pingeid, siis tõenäoliselt on see vale otsus. Hiljem avastad, et oled kulutanud meeletu summa ja istud hunniku riiete otsas, millega sul pole mitte kui midagi teha.

7. Ostad ebamugavaid riideid, mis on (veel) liiga väiksed

Eelista riideid, mis sulle sobivad ja hästi seljas istuvad. Kui riideese on väike, näeb see seljas veider välja ja tõenäoliselt väldid selle kandmist. Võib-olla tundub see alguses motiveeriv, sest ajendab kaalust alla võtma, aga tavaliselt see nii pole. Sama kehtib ka jalanõude kohta. Osta kohe sellised jalanõud, mis on mugavad.

Allikas: whowhatwear.co.uk