Akadeemiline andmebaas The Conversation jagas uuringu tulemuste kohta veelgi lisainformatsiooni. 24 tunni jooksul pärast katset jälgiti ka osalenute veresuhkru taset. Selgus, et veresuhkru maksimum oli umbes 10 % madalam juhul, kui rattasõidu asemel oli ülesandeks olla vannis.

Uuringu kokkuvõtte kohaselt suudab passiivne kuumenemine – just nii kõlabki tund aega kuuma veega täidetud vannis lõõgastumine – ka kehas põletikke vähendada. Passiivse kuumenemise olemus meditsiinis on küll võrdlemisi uus mõiste, kuid see on juba populaarne ühes kindlas riigis, Soomes. 2015. aastal avaldatud uuringu kohaselt võib saunas käimine – veel üks viis passiivseks kuumenemiseks – aidata ennetada südame- ja veresoonkonna haigusi.

Siiski, üks oluline märkus. Kõik uuringus osalejad olid mehed ja arvestades, et meeste ja naiste kehad võivad erinevates olukordades totaalselt erinevalt reageerida, võib esineda lahknevusi ka siis, kui viia sama katse läbi naistega. Kuid isegi, kui vannis käimine ei asenda päeva jooksul vajalikku liikumist, võib kuumas vees vedelemine teha ainult head sinu vaimsele tervisele. Ja mis sul lõõgastumise vastu saab olla?

Allikas: Travel and Leisure