Kui sulle meeldib jooga, pilates ja tai-chi

Neile, kes eelistavad rahulikumat muusikat ja mõnusat madala pulsiga kulgemist, sobib kenasti BODYBALANCE®, mis baseerub joogal, tai-chi ja pilatese harjutustel. Kersti Ojalille sõnul mängib treeningu juures väga suurt rolli just muusika, mis mõjub tervist edendavalt ning pakub ka võimaluse emotsioonide vabastamiseks.” BODYBALANCE® tasakaalustab väga hästi teisi intensiivsemaid Les Mills treeninguid, mõjudes kehale ja meelele rahustavalt. Tegemist on äärmiselt mõjusa treeninguga, mis arendab painduvust ja tasakaalu, parandab rühti, tugevdab lihaseid ning vähendab lihaspinget ja stressi,” selgitas Ojalill, kes on BODYBALANCE®’i trenne juhendanud juba üle 12 aasta. Ojalille sõnul on BODYBALANCE®’i just hommikused ja õhtused trennid väga populaarsed, kuna sealsed harjutused ja venitused mõjuvad väga rahustavalt ning aitavad nii algavaks päevaks õige tooni seada kui ka maandada päeva jooksul tekkinud pingeid.

Kui sulle meeldib jõu- ja kardiotrenn

“Les Mills mitmekesiste kontsepttundide hulgast võib leida lausa viis erinevat lihastreeningut, millel kõigil on oma nüansid ja erisused, mida tuleks silmas pidada enne treeningu valikut. Seda eelkõige seetõttu, et hiljem ei peaks pettuma,” rääkis Ojalill. Treeningud erinevad nii intensiivsuse, ajalise kui ka vahendite kasutamise poolest, lisaks ka liikuvuse määrast. Kui GRIT STRENGHT® on 30 minutit kestev intensiivne lihasjõudu arendav intervalltreening, kus treeningvahenditena kasutatakse kangi, raskusi ja stepipinki, siis BODYPUMP® on 55-minutiline rohkem lihasvastupidavusele suunatud treening, kus kasutatakse harjutuste (kükid, väljaasted, kätekõverdused jne) sooritamiseks hantleid, kange, kettaid ja stepipinki. “Kui soovid saada treeninguga kiiresti silmnähtavaid tulemusi, on kõrge pulsisagedusega GRIT STRENGHT®intervalltreening selleks õige valik. Kui soovid jällegi rohkem emotsiooni ning mõõdukamalt treenida, siis seda pakub BODYPUMP®, kus kaasahaarava muusika saatel treenid nii jõudu kui ka lihasvastupidavust. Lisamotivatsiooni annavad teised rühmatreeningus osalejad, mis on suureks eeliseks tavalise jõusaalitreeningu ees,” soovitas Ojalill.

CXWORX® on eriti tõhus 30-minutiline treeningprogramm, mis suunatud kerelihaste treenimiseks. Lisaks oma keharaskusele kasutatakse spetsiaalset kummituubi ning kettaid. See programm treenib üla- ja alakeha ühendavaid lihaseid ning on ideaalne kõhu, selja, tuharate ja õlavöötme treenimiseks, samuti funktsionaalse jõu taastamiseks, aidates kaasa vigastuste ennetamisele.

Enamik Les Mills jõutreeninguid on ühtlasi ka kõige populaarsemad rühmatreeningud, kus osaleb naiste kõrval järjest enam mehi.

Les Mills treeningute hulgas on väga menukas ka kardiotreening BODYATTACK®, mis pakub kõrget pulsisagedust ning arendab kiirust, jõudu ja vastupidavust. “Treeningul on palju põlvetõsteid, hüppeid ja liikumist,” sõnas Ojalill ning kinnitas, et korraliku pingutuse korral võib treeningul põletada kuni 700 kalorit.

Kui sulle meeldib rattaga sõita

Rattatreeningu sõpradele pakub Les Mills siserattatreeningut SPRINT®, mis on saanud sooja vastuvõtu osaliseks kõikjal Põhjamaades. Tegemist on intensiivse 30-minutilise intervalltreeninguga, mis tagab kiired tulemused, vältides samaaegselt liigset koormust liigestele.

Kui sulle ei meeldi intensiivne treening

Kui on soov aga natuke vähem intensiivsemalt treenida ning kombineerida jõu- ja kardiotreening, siis sobib 55-minutiline BODYVIVE® treening, kus lisaks oma keharaskusele kasutatakse treeningvahendina ka spetsiaalseid kummituube, mis annavad võimaluse teha harjutusi veelgi efektiivsemalt ja tõhusamalt. Treening koosneb nii keskmise pulsisagedusega aeroobsest osast ning kogu lihaskonda hõlmavatel jõuharjutustel.

Kui armastad tantsida

Kõik tantsulembelised huvilised on oodatud SH’BAM®treeningule, mis on inspireeritud kõigi aegade kuumimatest tantsuhittidest ja moodsatest tantsuliigutustest. “45-minutiline lihtsamate tantsuliigutustega, kuid samal ajal mõnusalt intensiivne SH’BAM® tantsutrenn sobib nii algajatele kui ka kogenud tantsijatele.

Kui SH’BAM® treening keskendub lihtsamatele tantsusammudele, siis BODYJAM® tunnis saab oma tantsuoskuse veelgi paremini proovile panna, kuid mõlemad treeningud põletavad kaloreid ja arendavad koordinatsiooni,” nõustas Ojalill. Olgugi, et BODYJAM® on rohkem tantsulisem ning koordinatsiooni vajav, annab see kahtlemata tõelise elamuse ning tunnis õpitud liigutusi saab ka hiljem tantsupõrandal rakendada,” kinnitas ta.

Kui sulle meeldivad võitluskunstid

Ideaalse üldfüüsilise treeningu annab BODYCOMBAT®, kus erinevad enesekaitse- ja poksiliigutused arendavad nii vastupidavust kui ka koordinatsiooni. “Kuna treening koosneb erinevate harjutuste variatsioonidest ning kõigil on võimalus ise oma treeningu intensiivsust reguleerida, siis sobib trenn kõigile, kel on tahtmist ja järjepidavust BODYCOMBAT® tehnika selgeks õppida,” lausus treener.