Siin on kuus toiduvalikut, mis on rauarikkad – igas valikus on puu- või juurviljad, millest üks on C-vitamiini-rikas ja teine sisaldab rauda.

Spinat (raud) ja punane paprika (C-vitamiin). Nende kahe kokku segamiseks on palju võimalusi. Näiteks võib teha mõlemast salati ja sinna muudki lisada. Samuti võib ka spinati panna paprika sisse ja need ahju pista. Või hoopis mõlemaid praadida ja lisada oliiviõli, küüslauku ning purustatud punast pipart.

Brokoli (raud) ja tomatid (C-vitamiin). Võta näiteks mõned aurutatud brokolitükid ja lisa need päikesekuivatatud tomatite pestosse. Või pruunista brokolit ja tomateid koos sibula, seente, oliiviõli, küüslaugu ja itaaliapäraste maitseainetega. Toidule võib lisada kanarinda, lõhet või valgeid ubasid ja väikese portsjoni tervislikke süsivesikuid (kinoa, pruun riis). Kui soovid aga hommikut rauarikka einega alustada, lisa brokolit ja tomateid omletile.

Mustad oad (raud) ja kapsas (C-vitamiin). Need kaks on hea kokku panna näiteks takosid tehes. Peale võiks lisada näiteks rohkelt äädikast kapsasalatit. Kui see ei tundu isuäratav, siis võib teha hoopis mustade ubadega täidetud kapsarulle. Kõige lihtsam variant on valmistada lihtne kapsasalat ja sellele lisada musti ube.

Lehtkapsas (raud) ja apelsinid (C-vitamiin). Nendest mõlemast saab näiteks smuutit või salatit teha. Üsna lihtne on ahjus teha ka kapsakrõpse, mida saab hiljem koos apelsiniviiludega näksida.

Läätsed (raud) ja Brüsseli kapsas (C-vitamiin). Serveeri grillitud või üleküpsetatud Brüsseli kapsast läätsepadjal või tee nendest ja veel mõnedest puu- ja juurviljadest üks värske salat. Samuti võib teha hoopis Brüsseli kapsast ja läätsedest segu ja serveerida see salatipadjal.

Tume šokolaad (raud) ja maasikad (C-vitamiin). Üllatus-üllatus, tume šokolaad on suurepärane rauaallikas. Sulata tume šokolaad ja vala see maasikatele. Kui see tundub liialt magus, siis purusta veidi tumedat šokolaadi ja tükelda maasikaid ning lisa need oma hommikupudrule. Samuti võid mõlemad hoopis hommikusmuutisse panna. Igal juhul on variante mitmed ja maiasmokkadele on see ju ainult hea uudis.

Allikas: Health.com