Tee kindlaks, et sul on õige varustus
Kuigi tänapäeva nutitelefonide kaamerad teevad pilte, mis on võrdväärsed profikaamerate omadega, pöörduvad mitmed blogijad sellegipoolest kaamerate poole. Need teevad veelgi kõrgema kvaliteediga pilte ning levinud on juba sellised, mis lasevad ka fotosid koheselt töödelda – just nagu nutitelefonis.

Leia oma parim näopool
See pole väljamõeldis. Igal inimesel on „hea“ näopool, mis fotodel teisest ilusam jääb. Vaata näiteks moedisainer Tom Fordi, kes poseerib kõikidel piltidel alati ühemoodi, kindlustamaks, et kõik temast tehtud fotod oleksid head (Ei usu? Guugelda). Parima näopoole väljaselgitamine võib aga olla aegnõudev. Jälgi oma näo nurki (lõug, nina, kulmujoon) ja pane ka kaamera just sellise nurga alla, mis neid kõige ilusamalt rõhutaksid. Kui sul on näiteks pigem suur lõug, ära aseta kaamerat näost allapoole. Tee pilt kergelt ülevalt poolt. Kui sul on aga täidlased huuled, võid pildi just veidi altpoolt teha, et neid kaunilt rõhutada. Kuidas teha aga sellist fotot, et sinu nägu saledam paistaks? Pildista kergelt külje pealt. Suurema lauba puhul on hea praktika mitte pildistada liiga kõrgelt, vaid kerge nurga alt ja otse silmade kohalt, mis tekitab mulje visuaalselt enam sümmeetrilisest näost.

Pildista õige nurga alt
Õige külg on nüüd paigas, aga kuidas on nurgaga? Mitmed jumestuskunstnikud on soovitanud, et enamik inimeste jaoks on parimaks selfie nurgaks selline, mis asetseb nende silmadest kergelt üleval pool. Nägu ega pilk ei peaks olema täpselt otse, sest see võib tekitada kergelt hirmutava mulje.

Võti peitub valguses
Sul võib küll olemas olla spetsiaalne telefoni külge kinnitatav lambike, kuid kas see on tõesti kõige täiuslikum valgus, mis aitab endast parimat pilti teha? Soovitatav on vaadata kas otse päikese poole või olla just vastupidiselt seljaga päikese poole. Vastasel juhul võivad tekkivad varjud tunduda kui kotid silmade all. Parimaks pildistamise ajaks on kas päikeseloojangu või päikesetõusu ajal, mil valgus on madalal ja kõige ilusam. Loomulik valgus ongi selfie tegemiseks parim, sest igasugune kunstlik valgus võib tekitada kergelt kollase kuma.

Ideaalne jumestus
Muidugi ei soovita me teha liiga tugevat meiki – loomulikkuses peitub võlu. Kui rõhutad oma parimaid omadusi ja varjad osavate meiginippidega neid, millele sa pildil tähelepanu tõmmata ei soovi, oledki juba võitnud. Õrnalt puudriga kinnitatud meik aitab tekitada sinus ka kindlama mulje, et sinu nahk jääb pildil ühtlane.

Kinga-selfied on täielikult aktsepteeritavad
Mõnikord sa lihtsalt pead oma kingadest pilti tegema. Ka siinkohal on oluline teada, kuidas seda õigesti teha. Tee kindlaks, et kingad rõhutaksid kaunilt sinu jalgu, vaata üle nende ümbrus (mida puhtam, seda parem – rõhk peaks siiski jääma kingadele) ning kui saad pildile leida ka mõned aksessuaarid, mis need veelgi enam esile tooks, on tegu täiusliku shoefiega.

Katseta värskeid trende
Sa võid juba eos teada, et sinu uhiuued päikeseprillid saavad komplimentide osaliseks. Kuid need ülisuured kõrvarõngad, mida sa salaja armastad, aga su sõbrad vihkavad? Või sukad, mille sa impulssostuna soetasid, aga milles sa veel täielikult kindel pole? Proovi Instagrami piltide jaoks erinevaid rõivakomplekte, sest see aitab sul ka oma garderoobi veel avastamata kombinatsioone leida – ja kõik on võitjad! Selleks, et saaksid kogu oma komplekti (kõrvarõngastest kingadeni)pildile, toimib hästi istuv pilt, kus oled näiteks küljega. Boonus: see mahub kenasti ka Instagrami originaalraami.

Ole valmis piltide korrigeerimiseks
Üks teada-tuntud tõde selfiede puhul on, et alati tuleb teha rohkem pilte kui sul vaja läheb (või on sotsiaalselt aktsepteeritav). Isegi moebrändi Balmain kunstiline juht Olivier Rousteing, kes on vägagi aktiivne sotsiaalmeedia kasutaja, on tunnistanud, et ta võib teha kümneid ja kümneid pilte enne, kui selle õige kätte saab. Idee peitub selles, et sul on lõpuks paar selfiet, millega tõepoolest rahul oled. Seejärel vali nende vahel just see õige ning mängi veidi fototöötlusrakendustega. Üheks ülemaailmselt populaarseks rakenduseks on FaceTune, aga kroonimata (või juba kroonitud?) selfiede kuninganna Kim Kardashian jumaldab äppi Perfect365. Kui juba tema ütleb, et see on hea, siis sellest meile piisab.

Lisa filter
Me võime sind seda lugedes juba peaaegu kuulda silmi pööritamas. Kes siis postitab Instagrami foto ilma kõige kergemagi filtrita? Kuid kas teadsid, et on olemas filtrit, mille puhul on teaduslikult tõestatud, et need võivad muuta inimesed visuaalselt atraktiivsemaks? Huffington Posti andmetel osales Yahoo Labs uuringus, kus analüüsisti tervelt 7,6 miljonit Instagrami fotot. Avastati, et rakenduse filtrid nagu Mayfair, Valencia, Hefe, Nashville ja Aden olid parimad ning pälvisid ka enim jälgijate tähelepanu.

Fotod: ekraanitõmmised Instagramist

Allikas: Who What Wear