Hea rätsepaülikond on paljude naiste lemmikuks – šikk argipäevaks (kombineerige lihtsa t-särgi ning madalate meestekingadega) ning sobivate aksessuaaridega (ärge unustage kontsi ja erilisi ehteid!) püüab pilku ka õhtul. Ilmselt ei ole te brändist Whitetail (veel) midagi kuulnud, kuid nende looming on jõudnud juba isegi Berliini moenädalale. Disaineri Margit Peura eesmärk on edendada vastutustundlikku maailmavaadet, värske kollektsioon kõneleb aga lihtsusest, nimelt rõivastele on alles jäetud vaid kõige olulisemad elemendid ning isegi erksamad värvitoonid on taanudnud mustale, hallile ja valgele. Mõnikord on vähem rohkem – see pükskostüüm ilmestab seda kaunis hästi.


Foto: Federico Caberera

Tormi eest varju

Hõbenõela nominent Jo Nurm toob moelavale praktilise innovatiivsest vetthülgavast materjalist mantli, mida saate kanda vastavalt fantaasiale ja soovile kõikjal, kus sügistuuled liiga teevad.


Foto: Jo Nurm

Jõulupidude lemmik

Kuigi kalendrist vaatab vastu alles oktoobrikuu, pole see aeg kaugel, kui teie postkastidesse hakkavad potsatama jõulupidude kutsed. Mida selga panna? Kui mõtlete selle peale juba praegu, jääb aastalõpu-stressi tase tunduvalt madalamale kui tavaliselt. Kui armastate ultranaiselikku stiili, siis tutvuge Hanna Korsari värske kollektsiooniga, mis on väga naiselik ja sensuaalne – inspireeritud Itaaliast ja sealsetest naistest. See kleit rõhutab feminiinsust igal võimalikul moel.

Foto: Stina Kase

Soojad kudumid

Jaheda aja favoriidid on mõistagi kõikvõimalikud kudumid. Kui need kombineerida kangaga, nagu on seda teinud Anna Verschik (ta on välja töötanud õmblusteta kudumite konstrueerimismetoodika) ning Mattis Meekler (rätsep-stilist, kes õpib hetkel Inglismaal moedisaini), on tulemuseks põnev ja kontrastidega mängiv rõivas. Väga kandjasõbralikud ja erinevatesse olukordadesse sobituvad esemed!

Foto: Anna Verschik, Mattis Meekler

Talvisesse ooperisaali

Tiina by Tiina Talumees bränd on igapäevaste šikkide rõivaste austajatele juba ammu tuntud, kuid kas teadsite, et sügistalvisesse kollektsiooni kuuluvad ka pidulikud pikad kleidid? Komplektide kuldses, punases ja mustas värvigammas hõngub pühadeootust, barokihõngu ja mõisaromantikat. See kuningannalik punane plisseerkleit lennutab teid otse tähelepanu keskpunkti.


Foto: Viktor Koshkin

Härrade valik

Igapäevaseks kandmiseks mõeldud särgi ja pükste kombinatsioon võib olla juhuslikult selga sattunud masstoodang… või siis disainerkraam, mille päritolu on selge ja disain läbimõeldud. Disainsärkidest kirjutasime pikemalt alles hiljuti, aga see Reet Ausi kolmevärviline särk ning põneva lõikega püksid sobivad argisteks tegevusteks ideaalselt.

Kvaliteetne ülerõivas

Kuldnõela nominent Raivo Holm on oma brändiga YEAR juba aastaid nii naistele kui meestele kvaliteetseid üleriideid valmistanud ja kui tema nimi ei ole iseenesest väga tuntud, räägib tema eest palju selgemalt tema looming. Tehke sellega tutvust – pidulikud mantlid ja väärikad kasukad on investeerimist väärt ja lisaks sellele sügis-talvisele hooajale saate need uhkusega kapist välja võtta ja selga panna ka näiteks 10 aasta pärast.


Foto: YEAR

Allikas: LP