80/20 reegel toimib
Teoorias peaksid sööma 100 % puhast ja tervislikku toitu, kuid reaalsuses on selle järgimine raske. Üks parimaid elueesmärke on aga tasakaalu saavutamine. Just siinkohal tuleb appi järgnev plaan: söö tervislikku toitu 80 % ajast ja luba endale kõike head ja paremat ülejäänul 20 % ajast.

Enamik inimeste jaoks ei toimi ükski dieet pikaajaliselt, seega lubades endal aeg-ajalt maiustusi ja muid lemmiktoite, aitad hoida tasakaalu ning mitte langeda ülesöömise lõksu. Loo oma toidukordadega tervislik suhe.

Joo palju vett
Külmade kuude ajal kipume veeklaasi asemel kuumade jookide järele haarama. Selleks, et üleliigseid kaloreid vältida on ülioluline, et tarbiksid palju vett. See mitte ainult ei tekita olukorda, kus tarbid teisi vedelikke vähem, vaid aitab ka isusid kontrolli all hoida, kaloreid põletada, puhastab keha mürkainetest ja hoiab meeled erksana. Pea meeles, et kui sul tekib janu, on keha juba vedelikupuuduses. Seega on regulaarne vee joomine kogu päeva jooksul esmatähtis, et keha saaks normaalselt toimida. Talvine nipp: joo kuuma vett, millesse on lisatud sidrunit, ingverit ja mündilehti. Sellega tarbid piisavas koguses vett ning see hoiab sind ka soojas.

Hoolitse oma vaimse heaolu eest
Ära kasuta külma ilma vabandusena jätta oma keha ja meele eest hoolitsemine unarusse. Teadusuuringud on näidanud, et just talvisel ajal kipuvad inimesed langema negatiivsesse meeleollu ning tegema ebatervislikumaid valikuid kui tavaliselt. Pea aga meeles, et teekond suvise rannavormi suunas saab alguse talvel. Seega, hoolitse oma meelte eest ning proovi näiteks meditatsioonirakendust ning kombineeri see oma keha eest hoolitsemisega. Juba paari kuu pärast tunned, et oled nii vaimselt kui füüsiliselt oma parimas vormis.

Sea endale väljakutseid
Uue aastaga tulevad traditsioonilised uusaastalubadused. Leia treening, mis sind motiveerib ning liitu näiteks treeninggrupiga, mille regulaarsed treeningud ja kaastreenijad positiivse rutiini tekitada aitavad. Hea mõte on alustada ka mõneks eesootavaks maratoniks treenimist, kuna suuremad eesmärgid aitavad hoida fookust. Loe siit ka 12 tervislikku uusaastalubadust aasta igaks kuuks ning saa siit teada praktilisi nippe, kuidas üliedukad inimesed on oma eesmärgid saavutanud.

Allikas: Byrdie