Selleks et laiendada oma kujutlust kaasaegsest teatrist ja teatrikeele mitmekesisuset, soovitab Svetlana Jantšek kindlasti vaadata Dmitri Krõmovi lavastusi, mis toimuvad Vaba Lavas 8. kuni 11. oktoobrini. Krõmovi eksperimentaaalteater “Krõmovi Laboratoorium” esitleb kahte etendust: “Oma sõnadega” ja “Vene bluus. Seenelkäik”. Esimene etendus on Puškini “Onegini” huumorikas ümberjutustus ja teises etenduses joonistab lavastaja nõukogude ajal sündinud põlvkonna portree, kes eelmise sajandi lõpus ja nüüdse sajandi alguses läbis ajaloolised kataklüsmid. Ei saa mainimata jätta, et 11. ja 12. oktoobril etenduses “Vene bluus. Seenelkäik” mängib tuntud eesti näitleja, lavastaja ja Linnateatri kunstiline juht Elmo Nüganen.

Uue vormi ja sisu leiutamise vaatepunkti annab publikule Andrei Mogutši lavastus “Joobnud”,  mis on Kuldse Maski festivali avaetendus ja mida esitatakse Rahvusooperis Estonia. 

Festivali raames toimuv traditsiooniline OFF-programm pakub publikule harivaid ja valgustavaid üritusi. Muuhulgas leiavad aset kohtumised tuntud Venemaa lavastajatega nagu Andrei Mogutši ja Dmitri Krõmov, loominguline kohtumine tuntud näitleja ja Moskva teatri Satirikon juhiga Konstantin Raikiniga. Toimuvad ka tuntud teatrilavastaja Anatoli Efrose teleetenduste ja filmide näitamised. Lisaks korraldatakse pärast etendusi arutelud.

Programm on eelkõige mõeldud teatritegelastele, tudengitele ja õppejõudele, aga uksed on avatud kõikidele teatriaustajatele. Kõik OFF-programmi üritused on tasuta. Kõik etendused ja üritused on sünkroontõlkega eesti keelde.