“See parandab vereringet – huuled tunduvad palju pehmemad ning näevad ka lopsakamad välja,” sõnab Lana.

Masseeri huuli pehme hambaharjaga õrnalt paari minuti jooksul, et eemaldada surnud naharakud.

Nüüd sega omavahel üks supilusikatäis pruuni suhkrut piisava koguse mee või oliiviõliga, et suhkur kokku kleepuks. Kanna segu huultele, lase mõjuda umbes minut ning eemalda siis niiske vatipadjaga. Tee huulehooldust kord nädalas (mitte enam kui kaks korda nädalas!).

Kanna pärast koorimist huultele õhuke kiht kookosõli. Kasuta ka regulaarselt looduslikke huulepalsameid, mis aitavad hoida huule pinda niisutatuna.

Investeeri “plump”-efektiga läikesse

“Suurendava efektiga tooteid on saadaval mitmes vormis: huuleläiked, palsamid, huulepulgad, geelid ja potid,” ütleb Lana. “Täidlasem efekt kestab paar tundi, kuid seda saab värskendada, lisades mõne aja pärast huultele uus tootekiht. Muidugi pole läigete mõju nii drastiline kui kosmeetilise kirurgiaga saavutatav tulemus, kuid see lahendus on süstidest tunduvalt ohutum huulte suurendamise viis.”

Ole teadlik, missugused koostisosad “plumping”-efekti tagavad. Sellised looduslikud ained nagu kaneel, ingver, piparmünt, pohlad, paprika ja tšilli suurendavad verevoolu huultesse. See põhjustabki nende tooni muutumist ja kerget paisumist, mistõttu huuled ka lopsakamad näivad.

Samuti on olemas tõhusad “plump”-efektiga tooted, mis võivad stimuleerida huulenahka rohkem kollageeni ja elastiini tootma. Need muudavad huuled täidlasemaks ning tulemus püsib pikemat aega. Tihti sisaldavad need tooted peptiide ja mere kollageeni.

Kosmeetika võlu

“Ka meigiga saab huuled mõne millimeetri suuremaks muuta ning nende kuju ühtlustada,” kinnitab Lana. Selleks läheb vaja:

Kahte huulepliiatsit – üht, mis on võimalikult lähedane sinu huulte loomulikule toonile ning teist, mis on sinu huuletoonist veidi tumedama varjundiga.

Heledama huulepliiatsiga sarnast tooni huulepulka.

Särapuudrit või sära andvat kreemi – selleks võib olla ka nahast veidi heledam, särav lauvärv.

Tee nii:

Kanna ülahuule keskele sära andvat kreemi või puudrit. See muudab ülahuule visuaalselt suuremaks. Patsuta toodet peale nii, et ei jääks näha konkreetseid piirjooni ning tulemus oleks võimalikult loomulik.

Joonista heledama huulepliiatsiga huultele soovitud kuju – võid minna pool kuni üks millimeetrit oma huulte loomulikust kontuurist väljapoole. Nii tekibki illusioon lopsakamatest huultest. Ole aga ettevaatlik, et tulemus oleks loomulik ning sa end sellise huule kujuga mugavalt tunneksid.

Ülehuule kontuuri tegemisel püüa joonistada väga pehme ja sujuv kaar ilma teravate nurkade ja sirgete joonteta.

Tee sama huulepliiatsiga kerged tõmbed ka huule pinnal, et täita ka huule siseosa sama värviga – nii on tulemus kauapüsivam.

Täida tumedama huulepliiatsiga suunurgad (üks kolmandik huule pinnast) ning alahuule keskosa. See loob 3D efekti ning annab lisalopsakust.

Nüüd kanna nii üla-kui alahuule keskele huulepulka. Võid seda teha ka sõrmeotsaga tupsutades.