Kui kannad raskust keha keskosas, sobib sulle suurepäraselt kõrge intensiivsusega kogu kehale mõeldud treening. Taljepiirkonna vormimiseks ja sellelt rasva põletamiseks pead seda põletama tervelt kehalt – kaasa treeningusse kindlasti selliseid harjutused, mis koormavad kogu keha. Plankasend näiteks tugevdab keha ja aitab selgroogu stabiliseerida. Eraldi keskendu ka alakehatreeningutele: kükid ja väljaasted on parimad.

Pirnikujuline figuur

Sinu ülakeha on väiksem kui alakeha? Õige treeningu abil saad need kaks tasakaalu viia – keskendu treenides just oma ülakehale! See aga ei tähenda, et võiksid jalad, tuharad ja puusad unarusse jätta… Intervall- ja kardiotrenn (rühmatreeningud, jooksmine õues või jooksulindil, rattasõit, suusatamine ja rulluisutamine) hoiab sinu ainevahetuse töös. Sobita juurde lihastreening ja siin võid ülakehatreeningu puhul julgemalt raskusi kasutada. Tulemuseks sitke, lihaseline ja tasakaalus keha.

Poisilik figuur

Sul on poisilik (ja kõhn) keha? Õnneks saab õige trenniga figuurile tublisti kurvikust lisada – nagu pirnikujulise figuurigi puhul, võiks ka selle kehatüübiga naised keskenduda alakehatreeningutele. Kindlasti aga ei tohiks ka ülakeha tähelepanuta jätta, sest üldise vormi paranedes jaksad ka enam raskusi tõsta – nii saad tulemuseks rohkem toonuses keha! Ja vormis lihased on seksikad mistahes kehatüübi puhul.