Los Angelese toitumisekspert Cynthia Pasquella, kelle klientide hulka kuuluvad Charlize Theron ja Sandra Bullock, väidab, et rohelises matcha tees leiduv EGCG ühend parandab ainevahetust ja peatab rasvarakkude kasvu. Nii mõnigi tema klient peab oma kadestusväärse vormi saladuseks just matcha joomist. EGCG on antioksüdant, mida leidub ka tavalises rohelises tees, mõnedes musta ja oolong tee sortides ja õuntes.

Matcha on Silicon Valley IT-linnakute kohvikute lemmikjook. Jaapani ja Hiina buda mungad on seda sajandeid joonud zeniliku erksuse saavutamiseks, aga mis jook matcha täpselt ikkagi on? Kui roheline tee koosneb kuivatatud, hakitud teelehtedest, mida kotikestes keedetakse, siis matcha on peeneks jahvatatud pulber teetaimedest, mida on spetsiaalselt kasvatatud varjus, et täiustada maitset ja pea neoonrohelise värvuse saamiseks. Tee valmistamiseks valatakse kuuma vett umbes poole teelusika pulbri peale, mida seejärel bambusvispliga vahtu ajatakse. See tähendab, et koos joogiga süüakse sisse ka teelehed, saades oluliselt suurema annuse toitaineid ja antioksüdante, kui lihtsalt keedetud teelehtedest, mis enne joomist ära visatakse.

Kuigi teaduslikult pole hetkel võimalik öelda, kui palju peaks matcha teed jooma, et kaalu langetada, soovitab Pasquella juua üks kuni kolm tassi päevas. Inimesed, kes on kofeiini suhtes tundlikud, ei peaks enam peale kella kahte pärastlõunal teed jooma, et see hiljem und ei segaks. Kokkuvõttes on matcha vaid osa hästi tasakaalustatud režiimist. Kas matchat juues võib edasi sõõrikuid süüa ja kaalust alla võtta? Kindlasti mitte!

Allikas: Harper's Bazaar