Valge on üks meeldejäävamaid õhtukleidivärve. Kes suudaks unustada Marion Cotillardi Jean Paul Gaultier' kleiti 2008. aasta galal, mil näitlejanna pälvis Oscari Edith Piafi kehastamise eest, või Angelina Jolie Marc Bouweri kleiti 2004. aasta galalt, mida Cosmopolitan on nimetanud üheks kaunimaks õhtukleidiks Oscarite ajaloos. Valgete kleitidega jäid möödunud õhtul silma Priyanka Chopra, kes kandis Zuhair Muradi kleiti, Lady Gaga Brandon Maxwelli loomingus, ja Olivia Wilde, kes nägi Valentinos välja nagu Vana-Rooma jumalanna.

Õrn pastell

Nii nagu pelgalt mõned päevad varem olid pastelltoonid suureks trendiks Tallinnas presidendi vastuvõtul, oli see populaarne ka selle aasta Oscarite galal. Filmi “Carol” eest nomineeritud Cate Blanchett, kes kaks aastat tagasi oma teise Oscari võitis, kandis ka seekord Armani Prive delikaatset kleiti. Daisy Ridley tegi tõelise statementi oma pahkluuni ulatuvas hallikas-sinises Chaneli haute couture kleidis, ning kuigi Heidi Klumi Marchesa kleidi juurde oleks sobinud viimistletud soeng paremini, hõljus ta graatsiliselt mööda punast vaipa nagu violetne haldjas.

Kuumad värvid

Õhtu kuumim staar oli Charlize Theron, kelle selga istus punane Diori kleit nagu valatult. Punasega ei ole alati kerge punasel vaibal silma paista... Selle värvi populaarsus sõltub aastast, mis omakorda määrab selle, kui silmapaistev selle kandja on. On olnud aastaid, mil punast kantakse Oscaritel väga palju, seega ei tundu see erilisena. Kuid vahel juhtub, et punast kannab vaid üks staar ning siis on see tõeline sensatsioon. Nii meenub Heidi Klum 2008. aasta galal võrratu John Galliano loomingus ja veel aastaid hiljem Charlize Theron Dioris. Stiilselt minimalistlikus oranžis kleidis jäi sel aastal silma ka Olivia Munn Stella McCartneys, ja “The Danish Girl” eest Oscari saanud Alicia Vikander, kes kandis päikeselist 50ndatest inspireeritud kollast Louis Vuitton' kleiti.

Glamuursed litrid

Sillerdavad litrid ehtisid mitmeid staare - nii Oscari nominente kui auhinna üleandjaid. Teist korda nominatsiooni saanud Saoirse Ronan kandis ka seekord rohelist kleiti oma kodumaa, Iirimaa, tunnustamiseks. Tema Calvin Kleini õhtukleit on tõeline meistriteos - ainuüksi litrite tooni valiti mitu kuud ning seejärel õmmeldi kõik käsitsi kleidi külge. Alati glamuurne Margot Robbie kehastas õhtu moto “Thinking in gold (mõeldes kuldselt)” oma kuldses Tom Fordi kleidis, ning Naomi Watts oli valmis auhinda üle andma ombré-lillades toonides Armani Prive kleidis.

Müstiline must

Nii mõnigi staar otsustas salapärase ja klassikalise musta värvi kasuks. Nende hulgas oli eelmise aasta parima näitlejanna auhinnaga pärjatud Julianne Moore, kes kandis Chaneli; Jennifer Garner, kes nägi välja jumalik Atelier Versaces; ja parima naiskõrvalosa nominent Kate Winslet, kelle Ralph Laureni kleidi kangas tegi talle teatud valguses küll karuteene.

Meelelahutusmaailma auhinnagalade maraton on selle suursündmusega otsad kokku tõmmanud. Kaunid näitlejannad võivad nüüd endale burgeri lubada ja muretseda tagajärgede üle järgmisel nädalal, mil valmima hakkavad uued filmid - tuues kaasa juba uued esilinastused ja loomulikult uued auhinnatseremooniad...

Fotod: Scanpix