Lihtne pilgupüüdja

Ühevärviline lihtsalõikeline kleit on tõeline kameeleon, mida saad aastaringselt erinevatel puhkudel kanda. Sügis-talvisel ajal on kõige praktilisem muidugi kõrge kaelusega mudel, mis annab lisasoojust. Kui su figuur pole just veatu ja sa ei kanna pidevalt korrigeerivat pesu, vali kindlasti tihedalt liibuva mudeli asemel avaram variant, milles end mugavalt tunned. Ja veel – et lihtne ei tunduks igavana, too mängu mõni erksam värv.

Victoria Beckham lisab lihtsale kleidile stiilipunkte poppide kõrgete saabastega. Foto: Scanpix

Kombineeri kleidi peale vest, kanna seda erinevate ehete ja akessuaaridega – võimalusi on lõputult!
PREEN by Thornton Bregazzi, 735.- (netaporter.com)


Julge printmuster

Kui moodsad “pidžaamad” paar hooaega tagasi moepilti ilmusid, ei osanud paljud neist midagi arvata. Palun, siin nad nüüd on – talvekollektsioonides! Sea pluusi alla kõrge kaelusega pullover ja kanna uhkusega. Kui julged, panusta tõeliselt eristuvatele maksimustritele ja kuigi hooaja number üks muster on selgelt lilleline, siis keegi ei keela ka märksa julgemate variantidega katsetada. Ja kui “pidžaama” pole päevasel ajal päris sinu teetass, vali näiteks naiselik maksikleit… Efektselt kaetud saad ikkagi.

Paul & Joe efektne huulemotiiviga kostüüm on tõeline tähelepanumagnet. Foto: Scanpix

Punased roosid mustal põhjal – naiselik muster, mille kannavad välja vaid kõige kirglikumad daamid. Guess, 158.- (denimdream.com)


Asjalikuks päevaks

Kostüümi suurest selle-aastasest võidukäigust oleme juba kirjutanud, kuid klassikalistele pükskostüümidele leidub moelavadel arvukalt alternatiive. Näiteks kostüümikangast topp ja püksid, mis loovad kostüümi šiki mulje märksa mugavamate vahendite abil. Ei mingit triiksärgi ja pintsaku sobitamist enam. Ja muide, klassikalised ruudulised kostüümikangad on selliste koosluste puhul vägagi aktuaalsed.

Stella McCartney mugavas pükskostüümis võiks kuni kevadeni tööl käia, kas pole? Foto: Scanpix


Lenduritagist inspireeritud jakk on klassikalisele pintsakule suurepäraseks alternatiiviks. Monton, 79,95


Hästiistuvad püksid on iga garderoobi alustala – lisaks ühevärvilistele pükstele võiksid sul olla ka väikese mustriga variandid. Monton, 55,95


Luksuslikud kangad

Pehme velveti, sameti ja peene pitsi luksuslikkus tuleb esile ka juba vaid väikesel detailil, kuid kui mähkuda neisse kangastesse üleni, on võimalik luua eriti kaunis komplekt. Teisisõnu, sametist või velvetist kostüümid võivad mõjutada sama luksuslikult kui pitsist õhtukleit. Kui lisada neile veel hooaja lemmikud sügavad kalliskivitoonid, on tulemus eriti elegantne. Kuna nimetatud materjalid on ise nii kõnekad, jää soengu- ja meigivalikutes pigem tagasihoidlikuks, sama kehtib ka aksessuaaride kohta.

Efektse Paul and Joe 1970ndate stiilis pükskostüümi osasid saab kanda ka eraldi. Foto: Scanpix


Pronksjalt küütlev pükstükk on ideaalne alternatiiv aastalõpu peokleitidele. Ulla Johnson, 840.- (netaporter.com)


Teksa teksaga

Pole mingit kahtlust, et denim on jätkuvalt suur moeteema ja mis meil selle vastu saakski olla – ideaalne nädalavahetusel ja vabal ajal kandmiseks. Kuigi stiile ja lõikeid leidub jätkuvalt igale maitsele ja kehakujule, on nüüd toimunud siiski ka üks suurem uuendus. Nimelt, teksat kantakse üleni – teksapluus teksapükste või seelikuga, teksapüksid tagiga… Teksa teksaga! Et teksamaailma mitte päris ära eksida, kombineeri vaid samas stiilis teksatooteid. Denimkangast kaunistavaid litreid, neete, embleeme ja pärleid võiks aga jätkuda nii selga kui jalga.

Rebitud teksajakk ja kristallidega kaunistatud teksapüksid koos? Jah, kui komplekti rahustab valge särk nagu siin… Zara tagi, 49,95 ja püksid, 49,95


Kanna nüüd teksakleiti koos tumedate kitsaste teksadega – väga trendikas, aga mugav igapäevane komplekt. Levi's, 110.- (denimdream.com)


Allikas: Laupäevaleht LP