Keerad juuksed enne magama minekut tugevasse krunni. Kui sul on pikad juuksed, siis on igati arusaadav, et krunniga magada on mugavam kui lahtiste juustega. Samal ajal, kui sa magad, jääb aga peanahal tekkiv rasu peanahale – selle asemel, et juustele ühtalselt laiali kanduda.

Kasutad säraseerumeid. Säravad juuksed on muidugi väga ilusad, kuid sära lisavate vahenditega tuleb targalt ümber käia. Kanna seerumit alati juustele nii, et väldid peanahka – vastasel juhul võid tekitada hetkega ilme, nagu poleks mitu päeva juukseid pestud. Keskendu alati juuste keskosale ja otstele.

Katsud juukseid liiga tihti. Sul on harjumus oma juukseid tihti puudutada? Soovitame ümber harjuda, sest kätel olev loomulik rasu või ka näiteks kätekreem, mida oled äsja kasutanud, muudavad su juuksed sekunditega mustemaks.

Sul on vitamiinipuudus. Väline ilu saab alguse seestpoolt – eriti hästi kajastub tervislik seisund just sinu juustel ja peanahal. Eriti olulist rolli mängivad siin B-grupi vitamiinid, mis on lähedalt seotud organismi rasutootmise protsessidega. Loe veel: Vitamiin, mis kiirendab märgatavalt sinu juuste, küünte ja ripsmete kasvu

Muutused hormonaalsüsteemis. Hormonaalne tasakaalutus teatud ajal kuul mõjutab naise keha mitmel moel ja juuksedki ei jää sellest puutumata. Umbes nädal enne menstruatsiooni algust tõusevad sinu kehas oluliselt östrogeeni ja progesterooni tasemed, mis omakorda mõjutavad organismi rasutootmist.

Kasutad valesid tooteid. Kuigi šampoon, mida kasutad, võib meeldida sulle suurepärase puuviljalõhna tõttu, võib see su juuksed kiiremini rasvaseks muuta, kui see põhineb õlil. Palu oma juuksuril sinu juuksetüübile vastavaid hooldusvahendeid soovitada, kuid jäta meelde, et esmalt võiksid haarata šampooni ja palsami järele, mis on võimalikult õrnatoimelised (sulfaadi-, mineraalõli- ja kunstlike värvainete vabad tooted).

Pesed juukseid liiga tihti. Mida teed, kui märkad, et juuksejuured hakkavad rasuseks muutuma? Kui tormad kohe duši alla, siis loe seda – kui pesed juukseid igapäevaselt, siis eemaldad pesu käigus peanahalt loomuliku rasukihi. Et seda kiiresti asendada, aktiviseeritakse rasutootmist. See aga tähendab, et peaksid varsti oma pead veelgi sagedamini pesema… Seega, kui pesid siiani juukseid iga päev, proovi nüüdsest teha seda iga kahe päeva tagant. Varsti võid märgata, et juuksed püsivadki kauem puhtana.

Allikas: RD