Mõned meist lähevad voodisse liiga vara – näiteks, kui soovid uinuda kell 23, lähed voodisse tund või isegi kaks varem. Vahepealse aja annad endale “uinumiseks”. Vahepealne aeg on aga aja raiskamine, sest sel ajal, kui sa mõtled, et tahaksid juba magama jääda, tekib su kehas frustratsioon (kuidas sa juba uinuda ei suuda?!). See tunne aga just häirib uinumist, kuna sa pole lõõgastunud.

Viga: Paned hommikul äratuskella kinni ja magad edasi

Kas paned hommikul ärgates äratuskella pidevalt kinni ja pikutad edasi? Sa võid küll seda teha, aga tea, et peale ärkamist ei ole su uni enam nii kvaliteetne kui varem. Pealegi, sa ei jõua magama jäädagi, kui juba taas ärkama pead. Lahendus? Pane äratuskell helisema just selleks ajaks, kui sa enam ei saa seda edasi lükata. Võidad pikema ja kvaliteetse une!

Viga: Sinu magamistoas helendavad erinevad ekraanid

Teler, tahvelarvuti, sülearvuti, telefon… Ära kasuta neid magamistoas. Lisaks sellele, et need hoiavad sind viimase hetkeni üleval, kiirgavad need ka valgust, mis ei lase su organismil sügavalt uinuda ega magada. Mida teha? Lülita kõik ekraanid tund enne voodisse minemist välja. Su e-kirjad on ka hommikul postkastis alles...

Viga: sul pole magamaminekurituaale

Jah, tänapäeval venivad tööpäevad liigagi tihti hilisõhtutesse, kuid meie aju vajab pärast tööpäeva puhkust ja und – sellele eelnegu aeg, mil ta saab end “välja lülitada”. Kuid kuna see ei käi lülitile vajutades, kujunda endale spetsiaalne magamaminekurituaal, mis sobib just sulle. Loe midagi, tee hingamisharjutusi, kirjuta… Sa vajad tegevusi, mis sind päevast öösse kannaksid.

Allikas: Elle.com