Riietus ja asjad, mida kaasa võtta
Unusta daamilikud rõivad ja aksessuaarid. Et sul maksimaalselt mugav oleks, riietu pigem sportlikult. Mugavuse mõttes eelista käekotile vöökotti või risti üle keha kantavat kotti, mis hoiab käed vabad ja koti turvaliselt sinu lähedal. Paki kaasa panga- ja/või krediitkaart, sularaha, vajadusel kaart ja telefon. Kui pead telefonist liiklemiseks juhiseid vaatama, siis tee seda kauplustes sees, mitte tänaval, kuna võõraid pilke on tänaval rohkem. Ja paraku ei ole need kõik heatahtlikud. Osa sularahast võiksid jätta ka hotelli passi vahele ning osa panna suletavasse taskusse, puhuks, kui peaks juhtuma see kõige halvem, mis reisil juhtuda saab... Ettevaatust ei ole kunagi liiga palju.
Riietu mugavalt ja kanna sisse kantud jalanõusid - nii on sul hõlbus liikuda ja proovikabiinides kulub samuti vähem aega kui keerukate kostüümivahetuste puhul...

Mänguplaan
Enne šoppama minekut võiksid endale selgeks teha, kuidas on selles linnas kõige õigem liigelda: kus asuvad metroopeatused ning milliste taksodega tasub sõita. Pane ka paika, millistesse poodidesse tahad kindlasti minna. Alusta disainerpoodidest (jäta sealt oma lemmikud meelde) ja suundu edasi kiirmoebrändide juurde (otsi sealt varem nähtule soodsamaid alternatiive). Sulle ei anna nähtud disainerkott siiski rahu? Mine tagasi ja osta see ära. Sind ei huvita üldse kaasaegne brändi- ja trendikaup? Tee endale eelnevalt selgeks parimad kohad, kust leiab vintaaži ja ostle seal.

Plaanid suuremat ostureisi?
Kui sul on plaanis suurem ostutiir (loe: peaaegu kogu uus garderoob), siis mõtle eelnevalt ka sellele, kuidas kogu uue kraami koju toimetad. Suuremate ostude korral tutvu kindlasti kohaliku postiteenusega ehk et nii mõnigi kord tuleb soodsam, kui saadad asjad koju postiga, mitte ei maksa lennujaamas lisapagasi eest...

Kaks šopingunõuannet:

1. Kui ostad talviseks hooajaks kotti, siis proovi seda koos mantliga – kas õlarihm ikka mahub mugavalt õlale, kui paksud varrukad selle alla jäävad?
2. Küsi alati allahindlust – küsija suu pihta ei lööda ja sa ei tea kunagi, millise superdiiliga oma uue moelemmiku saada võid.

Allikas: Harper´s Bazaar