2. Vaheta mõned toiduained iga roa puhul ära. Vali vinegrett majoneesise kastmega salati asemel – tarbid kohe pea sada kalorit vähem. Värskeid puuvilju kuivatatud puuviljadele eelistades võid samuti tosinaid kaloreid “kokku hoida”. Söö teadlikumalt!

3. Söö tükike tumedat šokolaadi magustoiduks. Kontori puhketoas küpsiste mugimise asemel rahulda magusaisu tumeda šokolaadi abil. See ei pruugi esimestel kordadel küll piisavana tunda, aga kui suhkrusõltuvusest vabaned, oled õnnelik!

4. Jälgi portsjonite suurust. Kui soovid kaalu kaotada, on kontroll portsjoni suuruse üle iga toidukorra puhul väga oluline. Ära söö snäkke kunagi otse pakist ja kasuta väiksemaid taldrikuid. Ülejäägid pane silma alt ära.

5. Liigu rohkem! Isegi, kui sa ei kuluta tohutult palju aega trennile, saad iga päev pisut rohkem liikudes efektiivselt kaloreid põletada. Võta pause ja jaluta kontoris ringi, eelista treppe liftile ja pargi auto kontorist pisut eemale. Ka väikesed vahemaad loevad.

6. Ära joo kaloreid sisse! Suhkrurikkad joogid on kõige tõenäolisem põhjus, miks sa oma pingutuste tulemusi ei näe. Karastusjookidest, hommikusest mahlast ja veiniklaasist saadud kalorid ei ole su sõbrad. Eelista pigem klaasikest vett värskete lisanditega nagu kurk, sidrun või piparmünt.

7. Ära ole liiga pikalt näljane. Pisut näljatunnet võiib sulle hästi mõjuda, aga enda näljutamine terve päeva, et õhtul saaksid magustoitu nautida, on äärmiselt ebatervislik. Eelista hästi ajastatud toidukordi ja söö vaid tervislikke snäkke.

8. Näksi kõrge valgusisaldusega ja kiudaineterikkaid snäkke. Kui soovid midagi näksida, eelista toite, mis on sulle kasulikud. Hoidu tühjadest kaloritest nagu krõpsud ja kommid ning vali hoopis valgu- ja kiudaineterikkad toidud, mis maitsevad hästi ja täidavad ka kõhtu. Nii sööd sisse vähem kaloreid, aga sul on siiski hea olla.

9. Eelista kerget ja varajast õhtusööki. Proovi süüa õhtusöögiga sisse maksimaalselt 25% päevastest kaloritest ja tee seda vähemalt paar-kolm tundi enne magamaminekut. Liiga palju ja liiga hilja süües raskendab seedimist ja rikub und, mistõttu sul on veelgi raskem tervisliku eluviisi juurde jääda.

10. Maga rohkem. Vähene uni võib sind päeva jooksul hoopis rohkem sööma panna, aga samas ei ole sul piisavalt energiat trenni tegemiseks. Proovi magada igal ööl vähemalt seitse tundi.

Allikas: Pop Sugar