2. Et hobusesaba lopsakam paistaks, kinnita juuksed pealael hobusesabaks ning jaota saba seejärel kaheks võrdseks osaks – alumiseks ja ülemiseks, ja kinnita juuksesalgud klambritega hobusesaba juurele. Aseta pealmine salk üle klambri ning pihusta sellele juustele tekstuuri lisamiseks ja klambri peitmiseks pisut kuivšampooni.

3. Lühikesed lendlevad juuksesalgud tekitavad sageli meelehärmi. Kuid on olemas moodus nende taltsutamiseks. Pihusta hambaharjale tugeva hoidvusega juukselakki ning harja sellega lendlevaid salke. Nii asetuvad need kenasti teiste juuste sekka.

4. Siidist padjapüüril magamine mõjub juustele hästi – karvad ei katke ega lähe pusasse, kui sa magades sipled. Puuvillasest jt materjalidest kangad aga ei luba juustel padjal vabalt edasi-tagasi liikuda ning nii nad katkevadki.

5. Sageli ei julge brünetid ja punapead kuivšampooni kasutada, sest see jätab pähe valged jäljed. Kuivšampooni saab aga tumedate juuste jaoks ka ise valmistada – sega kaks supilusikatäit kakaopulbrit maisitärklisega ning lisa kaneeli. Kanna segu juuksejuurtele ning hõõru sõrmeega juustesse laiali. Kas julged proovida?

6. Kui juuste sirgendamine liiga kaua aega võtab, võib su juuksesirgendaja temperatuur olla liiga madalale seatud ning sa pead samu salke aina uuesti ja uuesti töötlema. See aga kahjustab juukseid. Keera temperatuuri juurde, töötle ühte salku üks kord ja kahjusta juukseid vähem.

7. Sind kimbutavad peale juuste pesu kahused juuksed? Kasuta juuste kuivatamiseks käterätiku asemel puuvillasest kangast T-särki. Käterätikud tekitavad pusasid, aga T-särgid imevad vee endasse ilma probleemideta. Pigista juukseid, mitte ära vääna. Föönita juukseid jahedas või külmas ruumis, sest siis jäävad juuksekarvade kutiikulid suletuks, karvad ei haaku üksteisesse ning pusasid ei teki. Võimalusel lase juustel hoopis õhu käes kuivada.

Allikas: Byrdie