Tegemist on lähenemisega, milles käigus masseeritakse kõiki kehapiirkondi ja manipuleeritakse liigeseid loomulikul ja valutul viisil. Erinevalt paljudest teistest teraapiatest käsitleb Yumeiho® inimese keha tervikuna, tegeledes konkreetse haiguspiirkonnale keskendumise asemel terve kehaga.

Teraapiasse minnes tuleb kaasa võtta pikkade varrukatega pluus, pikad püksid ja sokid. Pärast riiete vahetamist ja vaagna mõõtmist palub terapeut patsiendil põrandale laotatud matile pikali heita ning hakkab liigutama tema liigeseid ja masseerima sügaval keha sees asuvaid kudesid eesmärgiga lülisammas ja vaagen õigesse, tasakaalustatud asendisse nihutada.

„Inimese vaagen on justkui vundament. Kui see asetseb ebasümmeetriliselt, kajastuvad tulemused tihti ka lülisambas – keha raskuskese kaldub ühele küljele. See tekitab ülekoormuse ühel jalal, mis omakorda võib kaasa tuua jala- ja puusavalud ning tekitada muidki häireid,“ selgitab Confido Erameditsiinikeskuses terapeudina töötav Merilin Rohtma, kes on Yumeiho® teraapia ametliku litsentsi hoidja Eestis ning viinud teraapiaseansse läbi enam kui neli aastat.

Merilin Rohtma sõnul 80 protsendil inimestest on vaagen ühele poole viltu, kasvõi kergelt. Kui vaagen aga sümmeetrilisse asendisse liigutada, on sellest palju abi, et organism saaks käivitada tõhusa iseenesliku tervenemisprotsessi.

Seda, et inimese kehal on isetervenemisvõime, rõhutab ka tunnustatud füsioterapeut Lauri Rannama. „Enamasti me unustame selle olulise fakti ning arvame, et ainult ravimid, arst või terapeut saavad meid tervisemurede puhul aidata,“ rõhutab Rannama oma koolitustel.

Imesid ei tee, aga aitab

Kui internetist Yumeiho® teraapia kohta teavet otsida, leiab mitmeid lehti, kus lubatakse, et „enesetunne pärast massaaži on „nagu uuesti sündinul“ – jalad tunduvad kerged, keha ja meel värsked ja puhanud.“ Kuidas asjad tegelikult on?

„Alguses ma väga ei uskunud, et teraapia lõppedes tunnen end „nagu uuesti sündinud“ ja suhtusin sellesse lubadusse kerge muigega. Aga mis selgus – pärast oligi väga kerge ja puhanud tunne!“ naerab 17aastane Epp Paalberg. „Teraapia ajal sain mõtted välja lülitada ja lõõgastuda. Olles pärast teraapiat uuesti püsti tõusnud ja paar sammu teinud, oli kehas toimunud muutust selgesti tunda.“

Kõige rohkem meeldib talle Yumeiho® juures see, et lähenemine on personaalne ja tähelepanu pööratakse just tema keha iseärasustele.

Epp on suusatanud alates kolmandast eluaastast, teeb igapäevaselt tugevat trenni (talle kuulub mullune Eesti meistrivõistluste hõbemedal naiste murdmaasuusatamise 30 km klassikadistantsilt) ning tunneb oma keha hästi. Kuid hoolimata sellest tunnustab ta terapeuti väärtuslike nõuannete eest: „Sain soovitusi, millistele kehapiirkondadega peaksin soojendust tehes rohkem töötama ja kuhu enam tähelepanu suunama. Lisaks veel nõuanded, kuidas mõtlemine tervise mõjutamisele ja kiiremini paranemisele kaasa aitab,“ loetleb andekas suusaneiu ja soovitab teraapiat teistelegi sportlastele. Ning mitte ainult neile – Yumeihost® saavad abi kõik inimesed, kes peavad oluliseks head enesetunnet, uusi kogemusi ja terviseprobleemide ennetamist.

Pelgama ei pea needki, kel kehakuju veidi kopsakam. „Kuigi terapeudid ise on pigem väiksemat kasvu, valdame võtteid, kuidas saada hakkama ka enam kui sajakiloste suurte meeste kehade liigutamisega,“ ei näe Merilin Rohtma kehakaalus Yumeihosse® tulemiseks mingit vastunäidustust.

Kellele ja millal Yumeiho® teraapia sobib?

„Mõnikord on nii, et selg väsib aias tööd tehes ja küürutades ära. Ja nii mitu päeva järjest, kuni jääb päris kangeks ja raske on olla. Aga vahel jäävad hoopis jalad valusaks. Või ei anna peavalu asu. Yumeiho® aitab lugematute vaevuste ja valude vastu. Samas – imesid me ei tee. See, mis kuude või aastatega on vales suunas läinud, vajab ka leevendamisel mitmekordset tähelepanu ja aega,“ sõnab terapeut Merilin Rohtma.

Yumeiho® teraapiast saavad abi ja leevendust:

- lülisamba külgsuunalise kõverdumisega (skolioosiga) patsiendid;
- selja-, pea-, jala-, puusaliigeste ja lihasvaludega patsiendid;
- valuliku menstruatsiooni all kannatavad naised;
- n-ö surevate käte käes vaevlevad inimesed;
- naised, kel on raskusi rasestumisega või oht raseduse katkemisele;
- rühihäiretega lapsed alates 7. eluaastast;
- kõik huvilised, kes peavad oluliseks head enesetunnet, uusi kogemusi ja terviseprobleemide ennetamist.

Teraapia ei ole sobiv raseduse ajal, kuni kuus kuud pärast sünnitust, operatsiooni või traumat.