1. Ei kasuta päikesekreemi

See on üks harjumus, mis tasub päikselisteks kuudeks oma ilurutiini sisse töötada. Igal hommikul enne õue minekut määri päikesekreemi naha nendesse kohtadesse, mida riided ei kata. Uuringute järgi kasutab vaid iga kümnes inimene igal päikselisel päeval päikesekreemi, seega arenguruumi on. Peale selle, et päikesekreem aitab naha kauem noorena hoida, aitab see ka nahavähiriski vähendada. Seega on päikesekreem oluline ka su tervisele.

2. Päikesekreemi ei kanta päeva jooksul juurde

Päikesekreemi peaks iga kahe tunni tagant taas nahale määrima. Ujudes pärast iga veesulpsu. Arusaadav, et vesi peseb kreemi maha, seega on mõistlik pärast ujumist end uuesti kaitsva kihiga sisse määrida.

3. Päevitatakse liiga pikalt

Kuigi päikesekreem aitab oluliselt su nahka kaitsta, ei paku ta täielikku kaitset. Seega ei tasu päikese käes eriti keskpäeval liiga pikalt viibida. Pealegi võid nii mütsita hoopis päikesepiste saada ja kes tahaks ilusat suvepäeva sellega rikkuda. Seega ära unusta ka suvist riietust, mis laseks su nahal hingata, aga pakuks kaitset. Linased riided näiteks lasevad nahal mõnusalt hingata.

4. Unustatakse käed

Ära unusta oma käelabasid samuti pealt päikesekreemiga sisse hõõruda. Tihti unustatakse see ära.

5. Päevitusõlid

Kuigi päevitusõlid ja teised kreemid-losjoonid, mis aitavad päevitusel kiiremini peale hakata, muudavad jume kenaks, kaasneb sellega oht. Nimelt on su nahk siis päiksele tundlikum.