Kristel Mardisoo kandis eelmisel aastal Kristina Viirpalu couture-kleiti, mida kaunistas lilleornamentika ja mis paljastas maitsekalt ja sobivatest paikadest naise keha. Eelmise aasta Oscari galal nägime aga Jennifer Lopezi samamoodi ihuvärvi kohevas kleidis, mida kaunistasid pärlid ja helmed. Kõik märgid näitavad, et läbikumavate kleitide trend ei kao ka lähiajal kuhugi.

2. Liikuvad narmad

Rõivadisainer Reet Aus kandis eelmisel aastal Aldo Järvsoo disainitud narmakleiti – pealtnäha lihtsa disainiga kleit reageerib aga kandja igale liigutusele ja liigub sõna otseses mõttes temaga kaasa. Narmatrendi austaja on ka saatejuht ja supermodell Heidi Klum, kes kandis äsja Kuldgloobuste galal samuti pikka narmakleiti.

3. Stiilne must-valge

Kaks värvi, mis toimivad koos alati – must ja valge. Eelmisel aastal kandis Laine Randjärv põnevat ülikonnast inspireeritud kleiti – Meryl Streep aga kandis eelmise aasta Oscarite jagamisel pidulikku šikki kostüümi, mille peakangelased olid just värvid must ja valge.

4. Litrid ja graafika

Litterkleit juba iseenesest on väga julge valik, kuid kui lisada sellele veel julged mustrid, püüab kleit veel ekstra pilku. Nii Ülle Lichtfeldi kui Bel Powley kleidid on mõeldud kandmiseks naistele, kelle värvikas karakter mustri- ja litrimöllule alla ei jää.

5. Leegitsev punane

Naisel, kes kannab punast, on alati midagi öelda. See värv iseenesest on nii intensiivne, et piisab ka lihtsast lõikest, et saavutada tulemus, mis jääb meelde. Signe Kivi ja Julianne Moore'i ühendabki otsus kanda punast. Tugevad naised vajavad tugevaid värve.