Paned tähele, et juuste eest hoolitsemine võtab endisest rohkem aega? See võib olla sellest, et su juukseotsad on katki ja pead neid kauem kammima ning juukseid üldiselt rohkem sättima – need ei hoia enam nii nagu varem. Lisaks vajavad nad rohkem niisutamist. Aeg on helistada oma juuksurile!

2. märk: juuksed on ludus...

Mäletad, kui su juuksed olid veel vetruvad ja elu täis? Ei? Kui su kiharad hoiavad peadligi – või lühikeste soengute puhul võtavad kummaliselt ümmarguse kuju –, on kindel, et vajad uut lõikust.

3. märk: sa kannad juukseid alati patsis või krunnis

See on kindel märk, et peaksid neid vähemalt pisutki piirama. Kui hoiad päevast päeva juukseid mugavalt krunnis, tundub, et õhus lendlevad kiharad võtavad kaunisse soengusse seadmiseks liiga kaua aega. Miks mitte minna juuksurisalongi ja lisada juustesse pisut elujõudu?

4. märk: katkised otsad

Saad ju aru, et see on kindel vihje, et on päriselt ka aeg juuksurile helistada? Tegelikult oled juba hiljaks jäänud – mine kohe!

Täiesti uus soeng või lihtsalt lõikus?

Suurem soenguvärskendus on reeglina “vajalik” just peale mõnda suurt sündmust. Kerge lõikus aga on mõeldud rohkem olemasoleva soengu värskendamiseks... Ka viimane on vajalik, aidates sobitada soengut hetkelise juuksestruktuuri ja kasvuga. Äkki on su juuksed külmast või juuste töötlemisest kahused? Juuksur aitab sul probleemiga paremini toime tulla.

Kui tihti juuksurit külastama peaksid?

Keskmiselt tasuks juuksuris soengut trimmimas käia kuus korda aastas või iga kuue kuni kaheksa nädala järel. Juuste eest hoolitsemine võiks olla sama tähtis kui nahahooldus. Pikemalt venitamine võib viia katkiste juukseostste tekkeni, mistõttu su juuksed ei kasva enam nii kiiresti kui varem.

Allikas: Byrdie