Ametlik/soovituslikult musta ülikonna pulm
Pulmaajakirja Martha Stewart Weddings peatoimetaja Amy Conway ütleb, et sellise stiiliga pulmas on külaliste riietuse osas tegelikult palju mängimisruumi. Sobivad nii pikad kui lühikesed kleidid, seniks, kuni need sobivad ka pidulikku keskkonda. Kui sa kahtled, võiksid igaks juhuks pruudiga nõu pidada, kuid pea meeles, et mehed tulevad sellisesse pulma kõige tõenäolisemalt siiski ülikonnas. „Just selline pulm on hea aeg kanda midagi eriti erilist,“ ütleb Clark.

Vabas stiilis/mitteametliku riietusega pulm
Parim asi mitteametliku pulma juures on see, et saad tõenäoliselt kanda midagi, mis sul juba kapis olemas on. Mis teeb asja keeruliseks? Puuduvad kindlad reeglid, mida „mitteametlik“ siis ikkagi tähendab. „Ei, see ei tähenda teksasid, lühikesi pükse, t-särke ja trennipükse või midagi, milles sama hästi ka toidupoodi minna võiksid,“ hoiatab Clark. Otsi pulmakutsest märke, mis võiks ideaalseim rõivavalik, olla. Kui toimumiskohaks on restoran, sobib väga hästi ka jumpsuit julgete ehetega. Kui aga kellegi tagaaias, on platvormkingad ja suvekleit heaks valikuks.

Poolametliku stiiliga pulm
Mõtle sellest kui mitteametliku ja ametliku pulma vahepealsest – kergelt uhke, aga mitte liiga uhke. Kui sa ei ole kindel, mida see sinu riietuse valikule tähendab, soovitab Clark jälgida, missugusel ajal pulm toimub ja pidada ka silmas, et alati on parem olla rohkem pidulik, kui vähem. Straussi sõnul võiks toimida hästi kokteilikleit või suvine seeliku-pluusi komplekt, millele lisad kauneid ehteid. Conway ütleb, et ehted on alati hea valik, sest „sa ei taha näha välja nagu läheksid kohe kontorisse.“

Rangelt ametliku ja uhke stiiliga pulm
Kõige ametlikumad pulmad üldse võivad rõivavaliku osas olla veidi hirmutavad. Kuidas siis valmistuda? „Kõigepealt,“ sõnab Strauss, „ära satu paanikasse! Sa ei pea välja nägema nagu läheksid kohe Oscarite galale.“ Sellisesse pulma sobib hästi maaniulatuv pikk kleit või väga ametlik kokteilikleit, mis ulatub vähemalt põlvedeni. „Juuksed, ehted ja muud aksessuaarid peaksid olema elegantsed,“ märgib Conway. Siinkohal võid kaaluda ka kleidi rentimist, kui tunned, et sa ei vaja oma garderoobi ülipeent riietust, mida sa kindlasti uuesti ei kanna.

Rannapulm
Juba rannapulma nimetus annab mõista, et mingil määral on tegemist vabas stiilis üritusega. Jäta aga meelde, et selga ei peaks panema ka kleiti, millega sa tõepoolest tavapäevadel randa läheksid. Clark soovitab õhulisi ja lendlevaid materjale ja Strauss märgib, et võid jalga panna isegi korralikud (ja puhtad!) espadrillid, mis on kenasti liivasõbralikud. Conway soovitab ka jälgida, missugune on sel päeval ilm ning vajadusel jakki kaasa võtta. Rannas on hea jätta soeng pigem vabaks – kerged lokid on vaid boonuseks.

Festivali stiilis pulm
Straussi sõnul on sel puhul tegemist põhimõtteliselt kokteilipeoga, millel on kindel teema. Võta riietuse valikul arvesse nii aastaaega, pulma toimumispaika kui spetsiifilist teemat (kui see on olemas). Clark soovitab valida tumedamaid toone, peeneid kangaid ja silmapaistvaid ehteid. Sellisel üritusel on hea mängida eriliste aksessuaaridega, kuid ole ettevaatlik, et sa ei liiguks liigselt kostüümipeo territooriumile.

Mida mitte teha?
Mitmed traditsioonilised pulmariietuse reeglid on tänapäeval juba minevik, kuid siiski on paar märkust, mida silmas pidada. Üks neist on: ära kanna pulmakülalisena valget juhul, kui kutses pole täpselt kirjas, et pulmastiiliks on valge. Hea oleks vältida ka teksariiet ning kõike, mis on liiga lühike, madal, paljastav. Conway soovitab pulmas siiski stiilseks jääda ning ürituse olemust austada.

Allikas: Fashionista

Jaga
Kommentaarid