Venita õmblusi. Kvaliteetsetel rõivastel on tihedate pistetega tugevad õmblused. Proovi õmblusi pisut venitada – kui pistete vahed pikaks venivad või on näha katkemisi, on tegemist halva õmbluskvaliteediga.

Vaata, kas palistused on piisavalt laiad. Pükste ja seelikute palistus peaks olema vähemalt neli sentimeetrit lai. Pluusidel ja särkidel vähem, umbes paar sentimeetrit. Kui palistust pole ning selle asemel on vaid õmblus, on tegemist madalakvaliteedilise tootega.

Venita kangast. Kvaliteetne ese säilitab alati vormi. Võta kangas käte vahele, venita ja lase siis tagasi algassendisse. Kui kangas vormi kaotab, pole kvaliteedist juttugi.

Vaata, kas luku pikkus on sobiv. Kleitidel, seelikutel ja teistel rõivastel olevad lukud peavad pikkuselt lukuavale vastama ja kanga värvitooniga sobima.

Vaata silte. Looduslikust materjalist (puuvill, siid, vill) valmistatud kangad kestavad kauem kui sünteetilised. Samas, 100 protsenti puuvillane kangas võib pesus kokku tõmmata. Tark on valida sellisest kangast rõivad, millesse on 5-30 protsendi ulatuses muid kiude sisse pandud (näiteks viskoos, polüester, või nailon). Niisugused kangad ei veni välja ja teenivad sind palju kauem.

Vaata, kas kangas ja õmblusniit sobivad. Kontrolli kanga ja õmblemiseks kasutatud niidi värve. Kui need omavahel ei sobi ja õmblused on tehtud erinevat värvi niitidega, on selge, et rõiva valmistamisel on kiirustatud. Tõenäoliselt on kvantiteet olulisem olnud kui kvaliteet...

Kontrolli nööpe ja nööpauke. Kui kvaliteedis järeleandmisi tehakse, ei pöörata detailidele just kuigi palju tähelepanu. See on ka põhjus, miks peaksid enne toote ostmist nööbid ja nööpaugud üle kontrollima. Tee kindlaks, kas nööbid on korralikult kinnitatud ning ega kusagilt niidijuppe näha pole. Nööpaugud peavad olema kanditud või ääristatud puhtalt ning sisselõiked tehtud samuti korralikult.

Jälgi värvitooni. Kui detailide (näiteks erinevad kinnitused) värvitoon näib kulunud või jätab kangale märke, on tegu ebakvaliteetse tootega. Sama kehtib ka siis, kui toote üks külg on heledam või tumedam kui teine. Niisugune värv tuleb maha tõenäoliselt juba paari pesu järel.

Allikas: Bright Side